Σήφης Βαλυράκης: Τι δείχνει το βίντεο που τράβηξαν οι τρεις γυναίκες – Στο “μικροσκόπιο” και η στολή δύτη

Ένα βίντεο, που κατέγραψαν τρεις γυναίκες με κινητό τηλέφωνο, έχουν στα χέρια τους οι λιμενικές Αρχές, που ερευνούν την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, το βίντεο έχει τραβηχτεί από μεγάλη απόσταση, περίπου 2,5 χλμ., από λόφο στην Ερέτρια.

Φέρεται να δείχνει προς το τέλος το σημείο από το τραγικό συμβάν, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως δεν μπορεί να διακρίνει κανείς κάτι σχετικό με την υπόθεση. Στο τέλος του βίντεο φέρεται να καταγράφεται μία σκιά που διακρίνεται ένα μικρό σκάφος πίσω από ένα δέντρο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το σχετικό βίντεο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να γίνει καλύτερη ανάλυση.

Όπως έγινε γνωστό και νωρίτερα, στο σημείο όπου έχει μεταφερθεί το φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού, τραβήχτηκαν φωτογραφίες της προπέλας και έγινε επιτόπιος έλεγχος από την πραγματογνώμονα του Δημοσίου και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας. Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι αν ο άτυχος 77χρονος πρώην υπουργός χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του ή από κάποια άλλου σκάφους.

Επίσης αναμένεται να εξεταστεί και η στολή δύτη του Σήφη Βαλυράκη από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 30 αλιείς, που έχουν σκάφη στην Ερέτρια, αναμένεται να καταθέσουν στο λιμεναρχείο, προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού. Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, υπάρχει η μαρτυρία ενός ατόμου που υποστηρίζει ότι ο Σήφης Βαλυράκης στο σημείο όπου έπεσε άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος.

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια, αφού φέρεται να έπεσε από το σκάφος του, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ