Ένταση στα Καμένα Βούρλα – Έφτασαν χωρίς ειδοποίηση λεωφορεία με πρόσφυγες – Τι δήλωσε ο δήμαρχος στο enikos.gr

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτήν την ώρα στα Καμένα Βούρλα καθώς στην λουτρόπολη έφτασαν αιφνιδιαστικά δυο λεωφορεία με 100 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση προς τον Δήμο.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί και αντιδρούν στην εγκατάσταση των προσφύγων μέσα στην πόλη ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Καμένων Βούρλων.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη ο οποίος τόνισε πως χωρίς να έχει καμία επίσημη ενημέρωση είδε ξαφνικά τα λεωφορεία να φτάνουν. Όπως διευκρίνισε, οι συγκεκριμένες μονάδες είναι εντελώς ακατάλληλες για φιλοξενία ανθρώπων. “Ούτε ποντίκι δεν μένει εκεί” είπε χαρακτηριστικά καθώς επίσης και ότι δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Επιπλέον η συγκεκριμένη μονάδα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σχολεία της περιοχής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καμένων Βούρλων όταν η έλευση των προσφύγων κινούνταν ακόμη στο πλαίσιο της φημολογίας

«Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους.

Ως Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής αρχής ουδέποτε ενημερώθηκα για την πιθανολογούμενη εγκατάσταση των μεταναστών από τους αρμόδιους φορείς , Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως όφειλαν.

Κατανοούμε πλήρως την προσπάθεια αποσυμφόρησης της νησιωτικής χώρας από την συσσώρευση των προσφύγων και μεταναστών, προς όφελος του τουρισμού αλλά δεν κατανοούμε την πιθανότητα μεταφοράς μέρους αυτών, στην έδρα ενός μικρού τουριστικά δήμου της ηπειρωτικής χώρας, των 2.700 μονίμων κατοίκων, όπως είναι τα Καμένα Βούρλα.

Οι χώροι που φημολογείται ότι έχουν επιλεχθεί είναι ακατάλληλοι για οποιουδήποτε τέτοιου είδους φιλοξενία. Βρίσκονται στο κέντρο της λουτρόπολης, σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης. Κατά συνέπεια η εγκατάστασή τους στους χώρους αυτούς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε άμεσα τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, ενώ προτρέπουμε τους αρμοδίους να επιλέξουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών με στρατηγικό σχεδιασμό και γνώμονα την ωφέλεια όλων.

Τέλος δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνησή μας, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, χωρίς να μας ρωτούν ούτε και να μας ενημερώνουν. Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ