Κορονοϊός: “Ντόμινο” καταλήψεων σε σχολεία της Πάτρας και της Κρήτης – ΦΩΤΟ

Πολλά σχολεία σε Πάτρα και Χανιά έχουν βάλει “λουκέτο” με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις. Οι μαθητές έβαλαν “λουκέτα” ζητώντας κι άλλα μέτρα κατά του κορονοϊού – εκτός από τη χρήση μάσκας- όπως είναι τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση των αποστάσεων. Σε ορισμένα σχολεία του Αγρινίου διαμαρτύρονται και για τις μάσκες.

Πάτρα

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία της Πάτρας τα οποία είναι υπό κατάληψη. Οι μαθητές έβαλαν λουκέτα ζητώντας μέτρα κατά της πανδημίας- εκτός από τη χρήση μάσκας- όπως είναι τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση των αποστάσεων. Και μπορεί στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να είχε μπει λουκέτο σε 11 σχολεία, σήμερα όμως ο αριθμός είναι τουλάχιστον τριπλάσιος. Σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται υπό κατάληψη 39 σχολεία στην Πάτρα. Σημειώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και εντάσεις. Πιο συγκεκριμένα διαπληκτισμοί σημειώθηκαν στο 1ο και 7ο ΕΠΑΛ.

Χανιά

Μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία των Χανίων από σήμερα το πρωί καθώς η μαθητική κοινότητα αντιδρά στον τρόπο με τον οποίο έγινε η έναρξη της σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων οι καταλήψεις που όπως προκύπτει εξαπλώνονται, πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το zarpanews.gr, τόσο σε Λύκεια, όσο και σε Γυμνάσια. Οι μαθητές όπως προκύπτει από τα αιτήματα τους διεκδικούν πρόσληψη προσωπικού για τον καθαριότητα των σχολείων, μικρότερο μαθητών ανά τμήμα, υγειονομικό υλικό και διανομή δωρεάν μασκών. Υπό κατάληψη είναι τα σχολεία:

-1ο , 2ο ,3ο 4ο και 5ο Γενικό Λύκειο Χανίων, Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, Λύκειο Σούδας, και επίσης τα ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου και το 1ο ΕΠΑΛ.

Υπό κατάληψη τελούν το 1ο,3ο 4ο και 5ο Γυμνάσιο Χανίων, καθώς και το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών και το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ηράκλειο

Σήμερα τα υπό κατάληψη σχολεία στο νομό Ηρακλείου είναι περισσότερα από εκείνα στα οποία γίνεται μάθημα. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελούν:

8ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου,7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 3ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, Γυμνάσιο Θραψανού, Γυμνάσιο και Λύκειο Χερσονήσου, Λύκειο Γουβών, Λύκειο Αλικαρνασσού, 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίων Δέκα, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 6ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο και Λύκειο Προφήτη Ηλία, 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Γυμνάσιο Ζαρού, Γυμνάσιο Αρχανών, Λύκειο Ασημίου, ΕΠΑΛ Μοιρών, 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο και Λύκειο Χάρακα, Γυμνάσιο Βενεράτου, Λύκειο Μελεσών.Πηγή πληροφοριών: zarpanews.gr/ekriti.gr/ thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ