Συναγερμός στη Λάρισα: Δέκα κρούσματα κορονοϊού στη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο

Συναγερμός έχει σημάνει για κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μία ακόμη δομή προσφύγων και μεταναστών, αυτή τη φορά στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Όπως μεταδίδουν η ΕΡΤ και τα τοπικά ΜΜΕ, 10 πρόσφυγες επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένας άνδρας που εμφάνισε πυρετό διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και όταν υποβλήθηκε σε τεστ διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών του και διαπιστώθηκε πως είχαν προσβληθεί ακόμη εννέα άτομα. Τα επτά από αυτά ανήκουν σε δύο οικογένειες που διαμένουν σε γειτονικά κοντέϊνερς και είναι ηλικίας, από 4 έως και 53 ετών.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ξεκίνησε νέα ιχνηλάτηση και δειγματοληψία.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ελήφθησαν δεκάδες δείγματα για τα οποία αναμένονται τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα ενημερώθηκαν και όσοι εμπλέκονται με το πρώτο κρούσμα καθώς ο άντρας απασχολείται σε αγροτικές εργασίες σε περιοχή του Τυρνάβου.

Από την Πέμπτη η δομή προσφύγων φυλάσσεται από την αστυνομία καθώς απαγορεύεται η είσοδος κι η έξοδος όσων διαμένουν στον καταυλισμό. Σημειώνεται πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα για προληπτικούς λόγους τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και όσοι απασχολούνταν μαζί με τους μετανάστες σε αγροτικές εργασίες καθώς αναζητείται η πηγή μετάδοσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το onlarissa.gr, αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 13 ασθενείς στο λοιμωδών, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και τέλος στον ειδικά διαμορφωμένο 4ο όροφο, βρίσκονται άλλα δύο άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και ακόμη δύο που θεωρούνται ύποπτα.

Πηγή: ΕΡΤ, onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ