Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα μαγαζιά που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα – ΒΙΝΤΕΟ

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρηματίες που δεν κλείνουν τα καταστήματά τους στις 24:00, στις περιοχές που ανακοινώθηκαν χθες, όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πρόσθεσε ότι σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα γίνεται αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 20 ημέρες.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα ελέγχεται συνεχώς η εφαρμογή των νέων μέτρων “γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα”.

Σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε χθες, με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 έως τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στόχος να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας 

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας να μην έχουν πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ