Κορονοϊός: Έρημο νησί ο Πόρος – Άδεια τα μαγαζιά και οι δρόμοι – ΦΩΤΟ

Οι εικόνες από τον Πόρο δε θυμίζουν σε τίποτα μήνα Αύγουστο. Το φετινό καλοκαίρι είναι εντελώς διαφορετικό σε όλη τη χώρα ωστόσο το συγκεκριμένο νησί πλήττεται ακόμη περισσότερο καθώς έπειτα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Η έντονη ανησυχία σε συνδυασμό με τα μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μάσκα παντού, κλείσιμο όλων των καταστημάτων στις 11 το βράδυ και απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, έκαναν τους τουρίστες να αναχωρήσουν από το νησί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το 90% των τουριστών αναχώρησε μαζικά από τον Πόρο την Παρασκευή ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι αναχωρήσεις συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο.

Πρωί Σαββάτου, μόλις μια εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και οι δρόμοι του νησιού είναι άδειοι. Ίδια είναι η εικόνα και στα καταστήματα εστίασης με τις καφετέριες κατά μήκος της θάλασσας να είναι άδειες από κόσμο. Οι λιγοστοί που κυκλοφορούν, είναι κυρίως κάτοικοι του νησιού και όλοι φορούν μάσκα.

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες του δημάρχου για την Αστυνομία

Στο επίκεντρο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο Πόρος καθώς έπειτα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα στο νησί. Την ίδια ώρα εντύπωση προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες του δημάρχου του νησιού, Γιάννη Δημητριάδη, ότι η αστυνομία δεν πραγματοποιούσε ελέγχους. “Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους” είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στο Open.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά η οποία έστειλε σήμα για απόσπαση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου. Ωστόσο από την πλευρά του, ο διοικητής του Α.Τ Πόρου έχει καταθέσει ένσταση και αναμένεται να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει την ένστασή του και θα ληφθεί τελική απόφαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ