Φωτιά στις Κεχριές: Δύσκολη νύχτα με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες – Ζημιές σε σπίτια – ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη είναι η νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά. Οι πύρινες γλώσσες περικύκλωσαν τα Αθίκια, όπου νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί. Συγκεκριμένα,οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Στο Αλαμάνο σύμφωνα με το korinthostv.gr, κάηκε ένα σπίτι ενώ στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης ένα πυροσβεστικό όχημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο δεν κάηκε κανένα σπίτι υπάρχουν όμως ζημιές σε κάποια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις”. Ανέφερε ακόμη ότι αναμένονταν από τη Θεσσαλονίκη στις Κεχριές 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφόσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, είχε γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή, ενώ είχε σημειώσει πως η πυρκαγιά από τις Κεχριές κατευθυνόταν προς τις περιοχές Γαλατάκι και Αθίκια. Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Δείτε φωτογραφίες από νωρίς το απόγευμα από το μέτωπο της φωτιάς στο χωριό Γαλατάκι που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Ο καπνός από τη φωτιά στην Πελοπόννησο, κάλυψε μέχρι και τον ουρανό στην Ελαφόνησο και στις Σπέτσες, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά. Αναγνώστες του enikos.gr έστειλαν φωτογραφίες όπου φαίνεται ο ουρανός καλυμμένος από καπνό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ