Τροχαίο στη Γλυφάδα: Συγκλονίζει ο πατέρας του Νάσου – Τι λέει για τη δίωξη του οδηγού της Corvette – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του 25χρονου Νάσου Καρανίκα, του οδηγού της μοτοσικλέτας που έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο, στη Γλυφάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε δηλώσεις του στον Alpha, με αφορμή τη δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα που ασκήθηκε στον οδηγό της μοιραίας Corvette, ο πατέρας του Νάσου σχολιάζει: “να δικάζονται αυτοί οι άνθρωποι, γιατί να βγαίνει στην κοινωνία ένα παράδειγμα ότι δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θες και απλά μετά να δικάζεσαι 3 – 5 μήνες και να βγαίνεις έξω”.

Μιλώντας στην κάμερα για τον πόνο που βιώνει από την τραγική απώλεια, λέει: “Έχουν περάσει 82 ημέρες από τον θάνατο του παιδιού μου… Σαν να έχει πάει κάπου και να τον περιμένω να γυρίσει”. Και συμπληρώνει στη συνέχεια “για να μην ξαναγίνει πάλι το ίδιο πράγμα και σε άλλους ανθρώπους… Το παιδί μου ούτως ή άλλως έχει χαθεί… Να μην χάνεται άλλος κόσμος στην άσφαλτο με αυτό τον τρόπο. Δηλαδή να κρυφτεί ένας άνθρωπος για 48 ώρες και να λέει μετά ‘ήρθα, παρουσιάστηκα’ και να αφήνεται ελεύθερος”.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Σημειώνεται πως σε βάρος του οδηγού της Corvette ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Αναλυτικά τα αδικήματα:

1. της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό κακουργήματος από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Η κατηγορία , βάση του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα,προβλέπει κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών στον οδηγό που προκάλεσε θάνατο.

2.της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και

3. της παράβασης του άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ