Δίκη Τοπαλούδη: Ο αδελφός μου δεν την υπερασπίστηκε, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε σήμερα η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι ο αδελφός της δεν υπερασπίστηκε μεν την φοιτήτρια, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει.

Η κατά επτά χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένου, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αδελφός της να έχει ασκήσει βία σε βάρος της 19χρονης φοιτήτριας και μάλιστα 5τον περιέγραψε ως “άβουλο και φοβισμένο” που “αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας”.

Η μάρτυρας, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν η φοιτήτρια εκείνη που πρότεινε στον κατηγορούμενο “να βγουν τρία άτομα μαζί” και ότι συζητούσαν οι δυό τους “να δοκιμάσουν νέα πράγματα”.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στη σχέση με τον συγκατηγορούμενο του, η μάρτυρας είπε πως ο αδελφός της είχε αναφερθεί στον Ροδίτη με “ένα είδος θαυμασμού” και ότι “πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι”. Τόνισε μάλιστα αναφερόμενη στην σχέση των δύο κατηγορουμένων, πως “μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ο αδελφός μου τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευμάρεια”.

Καταθέτοντας για τη σχέση του αδελφού της με την Ελένη Τοπαλούδη, η μάρτυρας είπε πως είχαν σχέση και πως “ηταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω διαδικτύου και είχαν συναντηθεί από κοντά τέσσερις φορές. Είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της”.

“Μου ζήτησε συγγνώμη”

Μιλώντας για την ημέρα του φονικού, η μάρτυρας κατέθεσε πως το νεαρό ζευγάρι είχε κανονίσει να συναντηθεί το βράδυ “κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο του. Το περιστατικό το μάθαμε από την τηλεόραση. Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε “επειδή πρόδωσα την αγάπη σου”.

Σύμφωνα με την ίδια, αν ο αδελφός της “δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί”.

Ο διάλογος με την πρόεδρο 

Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει

Πρόεδρος:Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο.

Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε.

Σε ερώτηση της προέδρου τι είχαν συμφωνήσει να κάνουν ο αδελφός της και η Ελένη, η μάρτυρας είπε πως η φοιτήτρια πρότεινε “να κάνουν κάτι που θα εξιτάρει και τους δύο”, πρόταση στην οποία συμφώνησε ο κατηγορούμενος και έτσι αποφάσισαν να βγουν τρία άτομα μαζί.

Πρόεδρος: Τι να κάνουν;

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ

Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους

Πατέρας Τοπαλούδη: Ναι ναι… Γι’ αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.

Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ’ αυτό το σπίτι;

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;

Μάρτυρας: Ναι

Η δίκη για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας πρόκειται να συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ