Κοζάνη: 16χρονος μαθητής εκτύπωσε τρισδιάστατα 30 προστατευτικές μάσκες και τις έστειλε στο Υπουργείο Υγείας – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι 16 ετών, μαθητής της Α’ Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Κοζάνης και με κίνηση που έκανε, μπορεί, κάλλιστα, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Ο Γιώργος Ζιάμπας, όπως είναι το όνομα του, εκτύπωσε και διέθεσε 30 προστατευτικές μάσκες στο Υπουργείο Υγείας. “Αποφάσισα να μη μείνω με τα χέρια σταυρωμένα και να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που παλεύουν με τα λιγοστά μέσα να κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους” δηλώνει στο Kozanimedia.

Η απόφαση του μαθητή, ο οποίος διαμένει στον Κρόκο μαζί με την οικογένειά του, προήλθε από την ύπαρξη μιας ομάδας εθελοντών που εκτυπώνουν τρισδιάστατα (3D) κομμάτια για την κατασκευή ιατρικών μασκών την οποία πληροφορήθηκε διαμέσου των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έχοντας συναίσθηση της πρωτοφανούς κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία υλοποίησε μια σειρά ενεργειών αρωγής προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινό αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αρνούμενος την απραγία.

“Μιας και διαθέτω έναν 3D εκτυπωτή (creality cr10s),επικοινώνησα με αυτή την ομάδα και μου έστειλαν το ψηφιακό σχέδιο για την εκτύπωση των μασκών” αναφέρει ο Γιώργος, ο οποίος γρήγορα πέρασε και στην πράξη.

“Έτσι, τριάντα (30) μάσκες στάλθηκαν στην δοθείσα διεύθυνση για να συναρμολογηθούν έπειτα να σταλθούν στο Υπουργείο Υγείας και να διανεμηθούν στα νοσοκομεία που τις έχουν περισσότερο ανάγκη”, όπως εξηγεί ο νεαρός μαθητής του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης.

“Χαίρομαι που κατάφερα μέσα από το σπίτι να συνεισφέρω και εγώ στον αγώνα που δίνει η χώρα μας. Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει σύντομα και να επιστρέψουμε υγιείς στην κανονικότητά μας”, σημειώνει, τέλος, ο Γιώργος Ζιάμπας, ο οποίος αποτελεί πρότυπο που μπόρεσε να συνεισφέρει στον επίπονο αγώνα για την καταπολέμηση του “αόρατου” εχθρού.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ