Μεταναστευτικό: Αντιδράσεις για τη δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων στις Σέρρες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής τους που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο ‘Βασιλειάδη’ στη Ροδόπολη Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι στο κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες, θα μεταφερθούν οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, από την ημερομηνία δηλαδή που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκε η αντίθεση στο ενδεχόμενο μετατροπής του παλιού στρατοπέδου σε κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ αναφέρθηκε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με το Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη και τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο και τους ενημέρωσαν για το σχεδιασμό που υπάρχει.

Στο τέλος της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες εκφράστηκε η βούληση για τη μη λειτουργία των στρατοπέδων του Δήμου και ειδικότερα του στρατοπέδου ‘Βασιλειάδη’ στη Ροδόπολη σε κλειστή δομή καθώς και ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού και για αυτόν το λόγο είχε απορριφθεί και το 2015.

Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο 144 άτομα και άλλα 1.500 άτομα φιλοξενούνται στις δομές των Σερρών και επομένως τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας καλύπτεται η αναλογία 1% της κατανομής του προσφυγικού/ μεταναστευτικού πληθυσμού”.

Σύμφωνα με το epiloges.tv, οι κάτοικοι στην Ροδόπολη που αντιδρούν στη δημιουργία της κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών οργανώνουν κινητοποιήσεις.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: epiloges.tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ