Κορονοϊός: Συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο ένατος ασθενής – Πληροφορίες ότι έχει διασωληνωθεί

Ένας 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, με καταγωγή από την Ηλεία, είναι ο ένατος ασθενής από κορονοϊό στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το tempo24.news.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο άνδρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, με γκρουπ 50 ατόμων.

Ο 66χρονος αποτελεί έναν άνθρωπο ευρύτερα γνωστό στην τοπική κοινωνία της Ηλείας. Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για λοίμωξη του αναπνευστικού, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εισαχθεί σε παθολογική κλινική καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό και παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος είχε αναφέρει πως είχε ταξιδέψει σε χώρες με κρούσματα.

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα αναφέρουν πως ο 66χρονος ασθενής έχει διασωληνωθεί.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς καθώς και των συγγενών του.

Όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το προφίλ του όγδοου ασθενή Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, είχε ανακοινωθεί το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά πρόκειται για Έλληνα μέσης ηλικίας στη Θεσσαλονίκη, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της συμπρωτεύουσας. Στην ουσία δηλ. πρόκειται για άτομο που σχετίζεται με τη φίλη της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημαντικό είναι ότι οι ειδικοί γνωρίζουν μέσω της “ιχνηλάτησης” την πηγή της αιτίας που νόσησε ο άνδρας και ήδη αναζητούν και άλλα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή μαζί τους.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ