Μεταναστευτικό: Αναστάτωση σε Χίο και Λέσβο λόγω πληροφοριών για άφιξη δυνάμεων των ΜΑΤ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε Χίο και Λέσβο, λόγω των πληροφοριών που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, περί μεταφοράς δυνάμεων των ΜΑΤ στα δύο νησιά, με πλοίο της γραμμής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, 10 λεωφορεία των ΜΑΤ όπως και όχημα εκτόξευσης νερού βρίσκονται σε πλοίο που αναχώρησε πριν από λίγο για το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Το δημοσίευμα αναφέρει πως το εν λόγω πλοίο πιθανολογείται ότι θα προσεγγίσει πρώτα το λιμάνι των Μεστών κι έπειτα τη Λέσβο. “Μπλόκο” στην περιοχή Καράβα – Κλείνουν με απορριμματοφόρα τα λιμάνια

Η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου μεταδίδει ότι η συντονιστική επιτροπή αγώνα έχει ήδη ενημερωθεί και έχει αποκλείσει τις εισόδους στα σημεία πρόσβασης της Καράβας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το stonisi.gr, το λιμάνι της Μυτιλήνης κλείνει με απορριμματοφόρα, προκειμένου να αποτραπεί η άφιξη ΜΑΤ στο νησί.

Τα απορριμματοφόρα του δήμου Δυτικής Λέσβου αποκλείουν και το λιμάνι Σιγρίου, ώστε να αποτρέψουν την άφιξη των ΜΑΤ.

Όπως αποκάλυψε χθες το «Ν» οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας -συνολικά 14 διμοιρίες- θα δράσουν υπό τις διαταγές των Διοικητή και Υποδιοικητή των ΜΑΤ. Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πλοίο εκτός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ μεταφέρει και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών, όπως αύρα ρίψης νερού.

Σε αναβρασμό και στη Χίο

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι και στη Χίο. Σύμφωνα με τον “Πολίτη της Χίου” στο λιμάνι των Μεστών συγκεντρώνονται πολίτες και αιρετοί του νησιού, προκειμένου να εμποδίσουν την άφιξη του πλοίου, που πληροφορούνται ότι μεταφέρει δυνάμεις των ΜΑΤ. H ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου αναφέρει πως μαζί με τους πολίτες βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Χίου, ενώ γίνεται κάλεσμα και στα χωριά να συνδράμουν την περιφρούρηση.Πηγή: ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, stonisi.gr, Πολίτης Χίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ