Εξαφάνιση Βαλεντίν: Πώς εντοπίστηκε η 7χρονη στη Γαλλία – Η ομολογία του πατέρα της

Τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν, καθώς η 7χρονη εντοπίστηκε στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία της. Η 7χρονη εντοπίστηκε στη Γαλλία από τις τοπικές αρχές έπειτα από συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο πατέρας της Βαλεντίν “έσπασε” τελικά και κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας ανάκρισης, ομολόγησε πως γνώριζε ότι η κόρη του βρίσκεται στη Γαλλία. Υποστήριξε ότι την παρέλαβε από την Αθήνα μια συγγενής της μητέρας της 7χρονης η οποία ζούσε στη χώρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη, ήρθε στην Αθήνα με πλαστά έγγραφα και επίσης με πλαστά έγγραφα πήρε το κορίτσι στο Παρίσι όπου διέμενε, για μια καλύτερη ζωή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είχε σκοπό να ακολουθήσει και ο Αμπελκά (ο πατέρας της 7χρονης) και είχε προμηθευτεί γι αυτόν τον σκοπό πλαστά στοιχεία και εισιτήριο.

Οι ελληνικές Αρχές τον πρόλαβαν λίγο πριν διαφύγει για να βρει την κόρη του στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anikolouli.gr, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε βιντεοκλήση με την συγγενή του παιδιού στο Παρίσι, διαπίστωσαν ότι η Βαλεντίν είναι καλά και ενημέρωσαν σχετικά τις γαλλικές Αρχές για να μεταβούν στην οικία και να παραλάβουν το κορίτσι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 7χρονης στις 24 Δεκεμβρίου 2019, προέκυψαν τα εξής:

– Ο πατέρας του κοριτσιού ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της ανήλικης στο εξωτερικό,

-Στις 21 Δεκεμβρίου 2019, η 7χρονη μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο

– Για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας της Βαλεντίν είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο και σχεδίαζε να μεταβεί και ο ίδιος στη Γαλλία, σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, ωστόσο, το σχέδιό του απετράπη, καθώς είχε ήδη προσαχθεί για εξέταση από τις αστυνομικές αρχές.

Σήμερα το πρωί, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την 7χρονη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ