Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε θεριακλή επιβάτη που κάπνισε στην τουαλέτα αεροσκάφους

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον ένας 32χρονος, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα να καπνίζει μέσα στην τουαλέτα αεροσκάφους, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, σε πτήση της Ryanair από το αεροδρόμιο Μπάντεν- Μπάντεν της Καρλσρούης, νοτιοδυτικά της Γερμανίας, προς τη Θεσσαλονίκη.

Ο επιβάτης, ελληνικής καταγωγής αλλά Γερμανός υπήκοος, φέρεται να άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα του αεροσκάφους, ωστόσο, έγινε αντιληπτός από την αεροσυνοδό, η οποία ενημέρωσε άμεσα τον κυβερνήτη. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Πύργος Ελέγχου του αεροδρομίου «Μακεδονία» μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο 32χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και να την απέδωσε στο άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του αεροπορικού κώδικα.

Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η ποινή που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη παράβαση είναι είτε φυλάκιση έως έξι μήνες είτε χρηματική ποινή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ