Η “συγγνώμη” του Τζιτζικώστα μετά τον σάλο για τις ταινίες… του Σειρηνάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα στον… Σειρηνάκη, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο για τις ταινίες στις οποίες θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν οι εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη, έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν δέχθηκε τις ευχές των εργαζομένων της Περιφέρειας. Όταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων σχολίασε ότι οι γυναίκες θέλουν να παίξουν σε κάποια από τις ταινίες του Χόλιγουντ που αναμένεται να γυριστούν στην περιοχή και “ο ρόλος τους να είναι χαρούμενος, γιατί όλες είναι χαρούμενες…”, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ρώτησε “τι είδους ταινία;” και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Άκουσα ότι οι πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη σας ενδιαφέρει;”.

Η αναφορά του Περιφερειάρχη προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος σε δήλωσή του έκανε λόγο για “σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα”, καλώντας τον κ. Τζιτζικώστα να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε. “Δεν περίμενα ποτέ ότι στις τόσες πολιτικές και αυτοδιοικητικές διαφορές που αναδεικνύονται καθημερινά με την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, θα ερχόταν και η στιγμή που η αλαζονεία τους θα οδηγούσε και σε ζητήματα που προσβάλλουν την γενετήσια υπόσταση της γυναίκας και του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού δικαιωμάτων και φύλλου” αναφέρει ο Χρήστος Γιαννούλης.

“Ελπίζω και εύχομαι ότι ήταν μία πολύ κακή στιγμή υπερβολικής ευφορίας και δείγμα πολύ κακής ποιότητας ‘χιούμορ’. Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και την θέση της στην σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας”, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η “συγγνώμη” Τζιτζικώστα

Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε “συγγνώμη” για την αναφορά του, την οποία χαρακτήρισε “ατυχέστατη” και “τελείως λάθος”.

Σε ανάρτησή του, σήμερα, στα social media, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει: “

Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής”.

Πηγή: dailythess.gr, thessnews.gr/ ΒΙΝΤΕΟ: alter thess, thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ