Δίκη Πάσσαρη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας

Της Άννας Κανδύλη

Τις κατηγορίες που του αποδίδονται για 4 δολοφονίες το 2001, αποδέχτηκε ο Κώστας Πάσσαρης μέσω του συνηγόρου του κατά την έναρξη της διαδικασίας στη δεύτερη δίκη του που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Για την αιματηρή μεταγωγή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ο διαβόητος κακοποιός δολοφόνησε εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο Ανδρέας Φυσέκης.

Ο εξωτερικός φρουρός τότε του Υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχε μαζί με τους αδικοχαμένους αστυνομικούς Αθανάσιο Δρακόπουλο και Διονύση Αλεβιζόπουλο στη μεταγωγή.

Μάρτυρας: Φτάσαμε στο Γεννηματά, έβαλαν χειροπέδες στον Πάσσαρη.

Πρόεδρος: Μπροστά ή πίσω;

Μάρτυρας: Μπροστά.

Πρόεδρος: Έτσι έπρεπε;

Μάρτυρας: Έπρεπε πίσω.

Μάρτυρας: Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει “Ωχ, με έφαγε”, να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα 2 πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει 3 φορές και είχε σκοτώσει το Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε.

Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;

Μάρτυρας: Απ΄ότι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή. Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο οδηγός της μεταγωγής από τον Κορυδαλλό. Όπως είπε, ο Πάσσαρης δεν ελέγχθηκε στην κλούβα αν και έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό. «Τότε, δε γνώριζα ποιος είναι, δεν είδα κάποιον να τον πλησιάζει και να του δίνει κάτι» ανέφερε στο δικαστήριο.

Η πολιτική αγωγή ωστόσο προσκόμισε έγγραφο της μεταγωγής με την ένδειξη “Προσοχή: Άκρως επικίνδυνος κρατούμενος προς απόδραση”.

Ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδό Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001 περιέγραψαν τη δραματική πορεία της από εκείνη την ημέρα. Όπως είπαν, η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη. Η αδερφή της όμως δεν επέζησε.

Μάρτυρας (σύζυγος): Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και της είπε «Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης», αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δε γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη».

Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιανουαρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ