Άρειος Πάγος: Δεν θα εκδοθεί η Σαραρέ Καντεμί στο Ιράν – Ξέσπασε σε λυγμούς και ευχαρίστησε τους δικαστές

Της Άννας Κανδύλη

«Σας ευχαριστώ πολύ» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η Ιρανή Σαραρέ Καντεμί στους δικαστές του Αρείου Πάγου, μόλις αυτοί ανακοίνωσαν την απόφασή τους για μη έκδοση στη χώρα της.

Οι ανώτατοι δικαστές «εξαφανίζοντας» την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, διέταξαν την άρση της κράτησής της και την αποφυλάκισή της, εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία.

Η Ιρανή έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Η απόφαση

Η απόφαση των Αρεοπαγιτών ακολούθησε την πρόταση της αντεισαγγελέως, σύμφωνα με την οποία «εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα».

Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών αρχών, η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελλήνων δικαστών:

«Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου, ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είπε η 37χρονη, περιγράφοντας μια άγρια κακοποίηση από τον σύζυγό της.

Όπως κατέθεσε, σε κάποιο ξυλοδαρμό της είχε σπάσει το χέρι, ενώ δύο φορές που τον κατήγγειλε στην ιρανική Δικαιοσύνη δεν έγινε τίποτα.

Περιέγραψε ότι εγκατέλειψε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 το Ιράν και μπήκε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ