Ζευγάρι από την Καβάλα κήδεψε τα δύο αδέλφια που είχαν μείνει στα αζήτητα

“Αυλαία” στο συγκλονιστικό δράμα με τα δύο νεκρά υπερήλικα αδέλφια στο Βόλο, που παρέμεναν επί δύο μήνες στα αζήτητα, χωρίς να έχουν κηδευτεί.

Η 99χρονη Μαρία Γκάργκα πέθανε στις 28 Αυγούστου και λίγες ημέρες αργότερα απεβίωσε και ο 94χρονος αδελφός της, Απόστολος Γκάργκας. Και οι δύο βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, στο κέντρο του Βόλου.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την κηδεία τους και έμειναν στο ψυγείο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια στον ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου. Παρά τις εκκλήσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου οι συγγενείς τρίτου βαθμού δεν ενδιαφέρθηκαν για την κηδεία και η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε.

Ωστόσο, ένα ζευγάρι από τη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο Βόλο, ανέλαβε τα διαδικαστικά και η κηδεία έγινε χθες, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ανθρωπιά.

Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, έχει προβλέψει νόμιμη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις και αναλαμβάνει το κόστος της κηδείας, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ταφής. Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει στη διαδικασία. Το θέμα των δύο αδελφών που είχαν μείνει στα “αζήτητα”, γνωστοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Υπήρξε λοιπόν επικοινωνία μιας οικογένειας με την Διεύθυνση Κοιμητηρίων, η οποία δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα των δύο τελετών, καθώς και όλα τα διαδικαστικά. Σε μια από τις πολλές επικοινωνίες και στην ερώτηση αν είναι συγγενείς, απάντησε η γυναίκα που ενδιαφέρθηκε από την πόλη της Βόρειας Ελλάδας οτι «…κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, εμφανίστηκε η θανούσα σαν άγγελος….και με βοήθησε….».

Η ίδια θέλησε να «ξεπληρώσει» ένα χρέος. Η οικογένεια φρόντισε για τα πάντα -έξοδα και διαδικαστικά- και χθες ενταφιάστηκαν τα δύο αδέλφια στο κοιμητήριο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ