Πύρινος εφιάλτης στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Κερί – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκε σπίτι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κερί Ζακύνθου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα.

Όσο αφορά το χωριό, έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη που φυλάει το χωριό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μετέβη αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Έτσι συνολικά επιχειρούν 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ και 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Κερί και Αγαλάς, καθώς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Η κατοικία που τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν στη θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου, όπως αναφέρει το ermisnews.gr.

Το σπίτι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που είχε εκκενωθεί νωρίτερα. Ευτυχώς οι ένοικοι του σπιτιού είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κερί Ζακύνθουδημοσίευσε η ιστοσελίδα ermisnews. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στο σπίτι.

Δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο: 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες έχουν σχηματίσει κλοιό προστασίας στο χωριό Κερί

Δύσκολη νύχτα για το χωριό Κερί στην Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει από τις 11 το πρωί της Κυριακής ένα πανέμορφο πευκοδάσος που υπήρχε στην περιοχή.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Τη στιγμή αυτή δεν κινδυνεύουν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που από το πρωί δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: ermisnews.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: ermisnews.gr, imerazante.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ