Γιάννης Παπαθανασίου και Ανδρέας Σιάμισιης το νέο ηγετικό δίδυμο στα ΕΛΠΕ

Με πρόταση για μη εκτελεστικό πρόεδρο τον Γιάννη Παπαθανασίου και διευθύνοντα σύμβουλο τον Ανδρέα Σιάμισιη (όμιλος Λάτση) το ελληνικό δημόσιο ανακοίνωσε τον διορισμό των επτά εκπροσώπων του στο Δ.Σ. Ποια είναι τα 13 μέλη της διοίκησης. Στις 7 Αυγούστου συγκροτείται σε σώμα το Δ.Σ.

Τα επτά μέλη του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων διόρισαν τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. επιθυμία του δημοσίου είναι να τοποθετηθούν στις θέσεις του μη εκτελεστικού προέδρου ο Ιωάννης Παπαθανασίου και του διευθύνοντος συμβούλου ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής CEO Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο κ. Σιάμισιης προέρχεται από την πλευρά του έτερου μετόχου της Paneuropean (όμιλος Λάτση), ενώ σημειώνεται ότι ο ιδιώτης επενδυτής έχει άλλη μία θέση στο Δ.Σ. κι αυτή καλύπτεται από τον Θεόδωρο Αχιλλέα Βάρδα.

Τα υπόλοιπα έξι μέλη του Δ.Σ. του δημοσίου είναι οι Γεώργιος Αλεξόπουλος, Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Μεταξάς, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Λουκάς Παπάζογλου και Αλκιβιάδης Ψάρρας.

Σημειώνεται ότι Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ συμπληρώνεται με άλλα τέσσερα μέλη, τους δύο εκπροσώπους των μετόχων της μειοψηφίας Θεόδωρο Πανταλάκη και Σπυρίδωνα Παντελιά καθώς και τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο και Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου.Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ