• Ανθρώπινο λάθος δείχνει το πόρισμα

  1:32 μμ, Τρίτη 31 Ιουλ 2012 1:32 μμ, Τρίτη 31 Ιουλ 2012

  Σε «ανθρώπινο παράγοντα», οφείλεται σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας politischios.gr, το δυστύχημα με το λεωφορείο στη Χίο, που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τα συντρίμμια του λεωφορείου και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε διάφορα οχήματα του ΚΤΕΛ, αποφάνθηκαν ότι «τόσο το μοιραίο όχημα όσο και τα υπόλοιπα οχήματα δεν αντιμετώπιζαν κάποιους είδους βλάβη».

  Μεγάλο ζητούμενο παρόλα αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, παραμένει η αιτία που οδήγησε το μοιραίο όχημα στην πτώση και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι ο οδηγός σύμφωνα με στέλεχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου κατέθεσε στον ανακριτή ότι δεν θυμάται τίποτα από εκείνη τη στιγμή.

  Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς, ξεκαθάρισε ότι, την προηγούμενη ημέρα ο οδηγός του λεωφορείου, είχε δουλέψει μόνο 6 ώρες πραγματοποιώντας δρομολόγια από και προς την Αγία Φωτιά προς την πόλη της Χίου.

  Χθες το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του μοιραίου οχήματος αφού πρώτα κατέβαλε το ποσό των 9.000 ευρώ, ενώ υποχρεούται να παρουσιάζεται κάθε πρώτη και 16 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

  Πηγή: politischios.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα