• Συνεχίζει για 15η μέρα την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του

  8:49 πμ, Παρασκευή 17 Μάι 2019 8:49 πμ, Παρασκευή 17 Μάι 2019

  Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, o αρχιεκτελεστής της 17 Ν, είναι αδυνατισμένος κατά 13 κιλά, οι εξετάσεις εμφανίζουν ήπια οξέωση, ενώ από την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε στη μονάδα AIDS που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, υπό τη φρούρηση δεκάδων αστυνομικών και εξωτερικής φρουράς των φυλακών που είναι οπλισμένοι.

  Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός, η υγεία του κρατούμενου παρακολουθείται από μια ομάδα γιατρών και όχι από τους εφημερεύοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις που έχουν γίνει ή έχουν παρακολουθήσει τη βιβλιογραφία.

  «Ακόμη δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, ωστόσο ο ασθενής παρουσιάζει αφίσχναση, έχει χάσει περίπου 13 κιλά, από τότε που ξεκίνησε την απεργία πείνας, έχει μια ήπια οξέωση, έντονη καταβολή και ορθοστατική υπόταση», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.

  Ο διοικητής πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν δέχεται καμία θεραπεία, πίνει μόνο νερό και εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα είναι κρίσιμη, ενώ συμπλήρωσε ότι για το θέμα του Δ. Κουφοντίνα υπάρχει τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας.

  Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από την Παρασκευή, από το υπόγειο του Νοσοκομείου, στην μονάδα AIDS, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, που είναι λίγο πιο απομονωμένη και μπορεί να φρουρηθεί πιο εύκολα, όπως συνέστησε και η Αστυνομία.

  Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε κοντά στο να υποστεί ο οργανισμός του κάποια μη αναστρέψιμη βλάβη, ο κ. Δραμητινός απάντησε ότι τα δεδομένα για ανάλογες περιπτώσεις είναι μόνο βιβλιογραφικά και εκτίμησε ότι από δω και πέρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα, μετά την 15η μέρα απεργίας πείνας.

  Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι ιατρικώς πρέπον, φαρμακευτικά και οτιδήποτε απαιτηθεί.

  Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δ. Κουφοντίνας είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει πλήρη συνείδηση και καθαρή κρίση.

  Στο πλευρό του πολυισοβίτη βρίσκονται η σύζυγος και ο γιος του, τον χρόνο που επιτρέπει η Αστυνομία.

  Τέλος για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο Νοσοκομείο, ο Μ. Δραμητινός τόνισε ότι ειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν υπάρχει, καθώς το στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, δεν είναι δευτεροβάθμιο.

  Πηγή: magnesianews.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα