Άγριο έγκλημα στην Κρήτη: Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από το στυγερό έγκλημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Βαμβακόπουλο Χανίων με θύμα έναν 43χρονο άνδρα. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, έπεσε νεκρός από τα πυρά που δέχτηκε από 60χρονο συντοπίτη του, με τον οποίο φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές.

Το φονικό σημειώθηκε έξω από την επιχείρηση που διατηρούσε σε πολυσύχναστη περιοχή στο Βαμβακόπουλο Χανίων ο 43χρονος Κ.Κ., ο οποίος ήταν και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνοντας ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ”neakriti”, περίπου στη 1 χθες το μεσημέρι ο 60χρονος μετέβη στο μίνι-μάρκετ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε στο θύμα να βγει έξω από το κατάστημά του.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο 60χρονος άνοιγε πυρ με καραμπίνα που έφερε μαζί του και τραυμάτιζε θανάσιμα τον 43χρονο πατέρα, ο οποίος έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος. Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος Κρητικός φέρεται να πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση τον Κ.Κ., χρησιμοποιώντας κοντόκαννη κυνηγετική καραμπίνα.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ. Όντως, λίγο αργότερα, ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τον 43χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου διακομίστηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, για τον άτυχο Κ.Κ. ήταν ήδη αργά.

Όπως ανέφερε χθες μιλώντας στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Ζουρίδης, «μετέφεραν τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο η καρδιά δεν επανήλθε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο 60χρονος δράστης ενημέρωσε ο ίδιος τις Αρχές για την αποτρόπαια πράξη του. Μάλιστα, ο 60χρονος φέρεται να τηλεφώνησε στην Αστυνομία και να είπε ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης ρώτησε τους αστυνομικούς για το αν πρέπει να μεταβεί ο ίδιος στην Αστυνομία ή εάν θα μεταβούν στο σημείο όπου βρισκόταν αστυνομικοί για να τον συλλάβουν.

Τελικά, συνέβη το δεύτερο, καθώς αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν και φόρεσαν χειροπέδες στον 60χρονο. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως έκανε ό,τι έκανε λόγω κτηματικών διαφορών που είχε με το θύμα. Ειδικότερα, ο δράστης φέρεται να είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον ανέκριναν ότι ο 43χρονος «δεν είχε κρατήσει τον λόγο του».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, αναφέρεται ότι «συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χθες) 12/05/2019 το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 60χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία 43χρονου ημεδαπού, στα Χανιά.

Ειδικότερα, σήμερα (σ.σ. χθες) 12/05/2019 το μεσημέρι, ο 60χρονος, ένεκα προσωπικών διαφορών και με τη χρήση όπλου, πυροβόλησε τον 43χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας συνελήφθη ο 60χρονος.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων».

Επισημαίνεται ότι ο 60χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της σημερινής ημέρας ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κτηματικές διαφορές που φαίνεται ότι είχαν δράστης και θύμα είχαν οδηγήσει τους δύο άνδρες μέχρι τα… δικαστήρια. Το γεγονός αυτό φαίνεται, πάντως, ότι δεν πτόησε τον 60χρονο, ο οποίος χθες το μεσημέρι μετέβη στην επιχείρηση του 43χρονου και τον “εκτέλεσε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η σύζυγος του 43χρονου εκλιπόντος ήρθε αντιμέτωπη με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο την έστειλε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η χήρα του άτυχου προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου δεν είχε μέχρι χθες ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας η οποία την ταλαιπωρούσε.

Η είδηση για το στυγερό έγκλημα έχει βυθίσει σε ανείπωτο πένθος το Ορθούνι, το Βαμβακόπουλο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, όπου το θύμα ήταν γνωστός. Συγγενείς και φίλοι του 43χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο αγαπημένος τους Κ.Κ. δε βρίσκεται πια στη ζωή.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τραγική φιγούρα της όλης υπόθεσης αποτελεί – μεταξύ άλλων – το ανήλικο παιδί του 43χρονου, το οποίο αφενός έχασε αδόκητα τον πατέρα του, και αφετέρου έχει τη μητέρα του να “παλεύει” για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ