Γιατρός “μαϊμού” εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Εκμεταλλευόμενος την ασθενή μνήμη ηλικιωμένων παρίστανε τον γιατρό τους και έβρισκε την ευκαιρία να τους κλέβει ένας 41χρονος που δρούσε στην Κοζάνη.

Τέσσερις από αυτούς έπεσαν στην παγίδα του, με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους.

Ο απατεώνας επέλεγε ως θύματά του ανυποψίαστους ανθρώπους, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τους πλησίαζε με θράσος και προσποιούνταν τον γιατρό που δήθεν είχε αναλάβει την ιατρική τους παρακολούθηση στο παρελθόν.

Έτσι, τους έπειθε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του δήθεν για να τους πάει στον προορισμό τους. Όμως στη διαδρομή και σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στα σπίτια των θυμάτων του κατάφερνε χωρίς να γίνεται αντιληπτός να τους αρπάζει χρήματα και μικροαντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο επιτήδειος διέπραξε συνολικά τέσσερις κλοπές τον Φεβρουάριο εις βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 59, 80 και 81 ετών και ενός 86χρονου άνδρα.

Τελικά, ο 41χρονος δράστης συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια Κοζάνης για την τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ