Επιχείρηση της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια – Δεκάδες προσαγωγές – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια με ομάδες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, και της ασφάλειας Αττικής να βρίσκονται στην περιοχή.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα, έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Περίπου 90 άτομα, πολλοί εξ αυτών αλλοδαποί, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι στην οδό Σολωμού συνελήφθησαν τρία άτομα που κατείχαν κάνναβη. Στην επιχείρηση αυτή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι στην περιοχή γίνονται 60 καταλήψεις κτιρίων συνολικά, και ότι με το που θα φύγουν οι αστυνομικοί στα κτίρια θα γίνουν επανακαταλήψεις.

“Αν δεν μείνει η αστυνομία, το μεσημέρι θα μπουν πάλι μέσα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, κάνοντας λόγο για “Εξαρχιστάν που πρέπει να πάρουμε πίσω”.

“Οι κάτοικοι της περιοχής είναι για λύπηση, δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους” σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

“Πάνω από έναν χρόνο βρίσκεται υπό κατάληψη. Πήγαινα και τους έλεγα να φύγουν γιατί είναι παράνομοι και μου απαντούσαν ότι τώρα που έγινε κατάληψη είναι δικό τους το κτίριο. Προσέφυγα στην αστυνομία πριν από οκτώ μήνες και γίνεται τώρα η παρέμβαση με εισαγγελική εντολή”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στα Εξάρχεια.

“Είναι ένα κτίριο στο οποίο δούλευε η Λυρική Σκηνή και παρέμεινε κενό από ένα διάστημα και μετά, όταν πέθανε ο πατέρας μου που ήταν και ο αρχικός ιδιοκτήτης. Έχει γίνει κατάληψη σε όλους τους ορόφους”, πρόσθεσε.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: Ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ