Στο εδώλιο 45χρονη που έστειλε πυροκροτητές στην… κουμπάρα της

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσει μια 45χρονη Βολιώτισσα, κάτοικος Αθήνας, που για να εκβιάσει την κουμπάρα της, καταστηματάρχη στο Βόλο να της δώσει χρήματα που θεωρούσε ότι της όφειλε, φέρεται να της είχε στείλει πυροκροτητή σε φάκελο, όπως και στη δικηγόρο της.

Η γυναίκα κατηγορείται, μαζί με έναν άγνωστο άνδρα για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, και για απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στα τέλη του περασμένου μήνα εκδόθηκε από το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου το βούλευμα για την παραπομπή της σε δίκη, ενώ για την ημερομηνία που θα δικαστεί θα αποφασίσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Για την υπόθεση, η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας η οποία ολοκληρώθηκε αρχές του έτους και στη συνέχεια ασκήθηκαν οι παραπάνω δύο διώξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τι υποστήριξε στην απολογία της

Η γυναίκα στην απολογία της φέρεται να είχε αρνηθεί τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ότι δηλαδή εκβίαζε την συνομήλικη κουμπάρα της, με απειλητικά τηλεφωνήματα και SMS για χρήματα που έδωσε το 2003 για έργο που τελικά δεν έγινε, και κυρίως πως της απέστειλε φακέλους που περιείχαν ηλεκτρικούς πυροκροτητές, τόσο στο εμπορικό κατάστημα που διατηρεί η κουμπάρα της στο Βόλο, όσο και στο γραφείο της δικηγόρου της. Η 45χρονη ανέφερε πως είχε οικονομικές διαφορές με το ζευγάρι, υποστηρίζοντας πως την χρωστούσαν ποσό της τάξης των 15.000 €, ενώ παράλληλα δήλωσε άγνοια για το ποιος απέστειλε τους πυροκροτητές στο κατάστημα της κουμπάρας της, και στο γραφείο της δικηγόρου της τελευταίας.

Τον Ιανουάριο του 2018, υπεβλήθη καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ότι η 45χρονη φερόμενη ως δράστιδα, αξίωνε από την κουμπάρα της, ποσό 15.000 €, που φέρεται να είχε δώσει το 2003 στον πολιτικό μηχανικό σύζυγό της, για έργο που δεν έγινε.

Η 45χρονη, από το καλοκαίρι του 2017, άρχισε να ζητάει πίσω επιτακτικά τα χρήματά της και, αφού είδε ότι η άλλη γυναίκα δεν ενέδιδε στον εκβιασμό, από τις αρχές Ιανουαρίου πέρυσι, άρχισε να κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και να στέλνει μηνύματα στη καταστηματάρχη, ενώ στη συνέχεια φέρεται να χρησιμοποίησε και έναν άγνωστο άνδρα, για να την απειλεί.

Τελικά αφού δεν βγήκε αποτέλεσμα ξανά, το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018 η 45χρονη Βολιώτισσα καταστηματάρχης βρήκε σε κίτρινο φάκελο, έξω από το κατάστημά της έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή, ενώ το ίδιο αντικείμενο βρέθηκε και στη θυρίδα της δικηγόρου της το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου.

Στις 30 Ιανουαρίου 2018 η γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, με τις κατηγορίες της εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών υλών και αφού απολογήθηκε, είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, μέχρι να γίνει η δίκη της.

Πηγή: magnesianews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ