Νέα ένταση στη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Εκνευρισμός επικράτησε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, τόσο στην έδρα όσο και στο ακροατήριο ακούγοντας του μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων να μιλούν για δοτικούς ανθρώπους, της προσφοράς και του μόχθου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, με έντονη δυσφορία από αυτά που άκουγε, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση ένας άνθρωπος κρατήθηκε όμηρος επί έξι ολόκληρους μήνες και οι εγκωμιαστικές μαρτυρίες δεν έχουν σχέση με την ουσία της υπόθεσης για την οποία όπως τόνισε δεν ειπώθηκε τίποτα από τους μάρτυρες υπεράσπισης. που μέχρι τώρα έχουν καταθέσει.

Ως αυτή την ώρα έχουν εξεταστεί αρκετοί μάρτυρες κατηγορουμένων που ανήκουν στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον των κατηγορουμένων. Όλοι τους περιέγραψαν τους κατηγορουμένους ως καλούς και δοτικούς ανθρώπους, ανθρώπους εργατικούς, του μόχθου και της βιοπάλης σημειώνοντας πως δεν μπορούν να καταλάβουν πως ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση.

Μάρτυρες υπεράσπισης του 34χρονου ιδιοκτήτη μάντρας, κατέθεσαν ότι έμαθαν πως ο 34χρονος εκβιαζόταν και γιαυτό το λόγο ενεπλάκη στην υπόθεση. Ότι ήταν ένας άνθρωπος που είχε επιλέξει έναν υγιεινό τρόπο ζωής ενώ μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε συνήθειες, αρρώστησε και χάθηκε.

Στο βήμα του δικαστηρίου ανέβηκε και η σύζυγος του 45χρονου επιχειρηματία από το Ρέθυμνο. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά για τον 45χρονο ότι “όταν τον γνωρίσει δεν μπορείς να μην τον αγαπήσεις” σημειώνοντας ότι είναι δοτικός και χαίρει εκτίμησης από το περιβάλλον του.

Η ίδια σημείωσε ότι η οικογένεια της είχε μεγάλη οικονομική άνεση καθώς διατηρούν ξενοδοχεία με υψηλούς τζίρους ενώ ο άνδρας της είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος που είχε αναπτύξει επιχειρήσεις στο τομέα του τουρισμού αλλά και ένα πρότυπο ελαιουργείο ενώ πριν συλληφθεί ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε τρία ακόμα επενδυτικά σχέδια. Όπως σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά ήταν τέτοια η ευμάρεια τους που “δεν είχε ανάγκη να τα κάνει όλα αυτά. Είναι αθώος 100%, τον έμπλεξαν άδικα.”

Για τον 23χρονο “Βενιαμίν” των κατηγορουμένων μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος του μόχθου ενώ είχε αρραβωνιαστεί με μια κοπέλα που η οικογένεια της διατηρούσε ξενοδοχείο, σημειώνοντας πως δεν είχε ανάγκη να εμπλακεί σε μια τέτοια υπόθεση.

Παράλληλα η σύζυγος του 62χρονου μεσίτη είπε ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος ο οποίος πολεμούσε για να επιβιώσει, έκανε ανοίγματα με δάνεια με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση. Όταν από την έδρα της ανέφεραν ότι ο 62χρονος δεν δίστασε να εμπλέξει και το παιδί τους σε αυτή την υπόθεση ανέφερε ότι λόγω της πίεσης το φέρνει το ένα και το άλλο.

Η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν οι απολογίες των δώδεκα κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ