Κατάθεση στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στις φυλακές ο Κορκονέας έκανε δύο φορές μνημόσυνο στον Αλέξανδρο

Από αρκετές αντεγκλήσεις σημαδεύτηκε η ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τη δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, τελευταία για το 2018, μιας και το Δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου 2019.

«Μήλον της Έριδος» η κατάθεση του εν ενεργεία αστυνομικού ως μάρτυρα υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου έκαναν λόγο για «φυτευτούς μάρτυρες» και «εφεύρημα της δεύτερης δίκης» την παρουσία του. Όπως αναφέρθηκε ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν είχε καταθέσει ούτε στο Δικαστήριο στην Άμφισσα, ούτε και προανακριτικά.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, ανέφερε ότι ο Αστυνομικός καταθέτει ως ιδιώτης – φίλος και όχι ως υπηρεσιακός λειτουργός.

Στην κατάθεση του τώρα, ο μάρτυρας διευκρίνισε για την παρουσία του στο δικαστήριο «ρώτησα την υπηρεσία μου για να έρθω να καταθέσω. Με τον κ. Κορκονέα γνωριζόμασταν από το Τμήμα των Εξαρχείων, όταν ήρθα εδώ στα μέτρα τάξης, βρεθήκαμε ξανά και μου ζήτησε αν μπορώ να καταθέσω. Συναντηθήκαμε και δύο φορές στη φυλακή καθώς συνόδευα εκεί τον πατέρα Σεραφείμ. Εκεί ποτέ δε μιλήσαμε για το συμβάν και ούτε γνωρίζω τι έγινε εκείνο το βράδυ….».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο μάρτυρας σημείωσε: «Παρέα δεν κάναμε, επαγγελματική ήταν η σχέση μας. Στο τμήμα και στις σκοπιές συναντιόμασταν. Ήταν άνθρωπος ήρεμος, δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα. Δε θεωρώ ότι ήταν άνθρωπος βίαιος. Για το συμβάν δεν γνωρίζω τίποτα ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία στην φύλαξη των γραφείων της εφημερίδας «Απογευματινή». Η περιοχή των Εξαρχείων είναι ιδιαίτερη περιοχή με πολλούς αντιεξουσιαστές. Όπλο τραβάς όταν κινδυνεύει η ζωή σου ή η ζωή τρίτων… Ο Πνευματικός του μου είπε ότι στις φυλακές έκανε δύο φορές μνημόσυνο στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο».

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος υπέβαλε αίτημα διακοπής προκειμένου να αποσταλεί έγγραφο στη ΓΑΔΑ σχετικά με την υπηρεσία του μάρτυρα στις 6/12/2008, καθώς και έγγραφο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας για το αν πήρε και από ποιον άδεια για να καταθέσει.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να αποσταλεί έγγραφο στη ΓΑΔΑ για να διευκρινιστεί ποια ήταν «η διατεταγμένη υπηρεσία» και η θέση του μάρτυρα το επίμαχο βράδυ, ενώ απέρριψε το αίτημα για αντίστοιχο έγγραφο στη ΔΑ Φθιώτιδας. Όπως είπε η Πρόεδρος της έδρας είναι αδιάφορο για το Δικαστήριο από ποιον πήρε άδεια ο μάρτυρας και ότι είναι εσωτερικό θέμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας, να ερευνήσει «τα του οίκου της».

Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι για τις 23 Ιανουαρίου 2019 και παρά τη διακοπή στην κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης, υπάρχει η αισιοδοξία να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, έτσι ώστε εντός του ίδιου μήνα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πηγή: lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ