Πρωτοφανείς καταγγελίες από μέλος του Συνδικάτου επισιτισμού για τον ξυλοδαρμό ντελιβερά: Αντιμετωπίζουμε πρακτικές ”νύχτας”

«Είναι το δεύτερο περιστατικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα μήνα. Επειδή πλησιάζει η περίοδος του δώρου Χριστουγέννων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρακτικές νύχτας. Βάζουν τα δώρα και μας περιμένουν έξω από τα ΑΤΜ ή απαιτούν να τα γυρίσουμε πίσω. Είναι συνήθεις αυτές οι πρακτικές, είναι καθεστώς πλέον στον κλάδο μας. Κανένας συνάδελφος δεν παίρνει τα δώρα του στο ακέραιο», δήλωσε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή το μέλος του Συνδικάτου επισιτισμού- τουρισμού Βασίλης Κεφαλάς με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τον εργοδότη του διανομέας στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε στο νοσοκομείο, η κατάσταση του είναι αρκετά βαριά και θα μεταφερθεί και σε άλλο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Ο συνάδελφος δούλευε σε μία πιτσαρία, ο εργοδότης τον είχε ανασφάλιστο. Μία μέρα ειδοποίησε τον εργοδότη ότι είναι άρρωστος και δεν θα πάει στη δουλειά, δεν του άρεσε αυτό και άρχισε να του στέλνει απειλητικά μηνύματα. Ο συνάδελφος έχει καταγγείλει όλα τα απειλητικά μηνύματα στην αστυνομία, ωστόσο ο εργοδότης υλοποίησε τις απειλές του και έκανε πράξη τις απειλές του. Τον βρήκε τυχαία στην πλατεία, τον γρονθοκόπησε με σιδερογροθιά με αποτέλεσμα να είναι βαριά τραυματισμένος», τόνισε ο κ. Κεφαλάς.

Υποστήριξε ωστόσο ότι «ο εργαζόμενος και θα διεκδικήσει τα ένσημά του. Θα γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ , προέχει η υγεία του συναδέλφου για να πάει να τα καταγγείλει».

Επίσης, ο κ. Κεφαλάς υπογράμμισε: «Έχουμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα τα οποία πλέον τα ονομάζουμε δολοφονίες, μέσα σε ένα χρόνο έχουμε χάσει 10 συναδέλφους».

Τέλος, ο κ. Κεφαλάς επισήμανε ότι «η συλλογική σύμβαση του κλάδου που αφορά και τους διανομείς είναι στον αέρα. Οι εργοδότες δεν ασφαλίζουν ,δεν πληρώνουν υπερωρίες, είναι δικό μας το κόστος για τον εξοπλισμό, με συνέπεια τα 3 ευρώ του ωρομισθίου να γίνονται 2.5 ευρώ. Το υπουργείο εργασίας μας έχει υποσχεθεί ότι θα εκδώσει μία εγκύκλιο για ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής και ακόμα την περιμένουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ