Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λέσβο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πλωμάρι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε το Πλωμάρι της Λέσβου μετά την εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων (αιφνίδια αποκόλληση και πτώση βράχων) στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών.

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 στις περιοχές αυτές.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια, σε αυτοκίνητα, ενώ δεν έλειψαν και οι εγκλωβισμοί ανθρώπων που σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Μία γυναίκα προσπάθησε να περάσει κάθετα ένα δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι. Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και η ίδια είχε εγκλωβιστεί μέσα σ’ αυτό.

Η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα, η οποία παρασυρόταν μαζί με το αυτοκίνητό της προς το ποτάμι.

Ο ιερέας του Παλαιοκήπου εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του το οποίο πλημμύρισε και χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τον απεγκλωβίσουν. Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες του έβγαλαν έξω με ασφάλεια.

Παλαιόκηπος, Πλωμάρι, Γέρα, Μυτιλήνη, ήταν οι περιοχές όπου προκλήθηκαν οι περισσότερες ζημιές με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται συνεχείς κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων και για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ