Ο “χάρτης” της κακοκαιρίας στην Κρήτη – Προβλήματα και καταστροφές – ΦΩΤΟ

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη, καθώς κορυφώνεται το πέρασμα της “Πηνελόπης”, με σημαντικά προβλήματα τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην ενδοχώρα του νησιού. Παράλληλα, τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς το απόγευμα εκδόθηκε απαγορευτικό, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Στο Ηράκλειο η δυνατή νεροποντή που έπεφτε από το απόγευμα δημιούργησε προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Στα Χανιά, το ενετικό λιμάνι της πόλης θυμίζει …κανάλι της Βενετίας καθώς τα κύματα έφτασαν για μία ακόμα φορά μέσα στα καταστήματα του παραλιακού μετώπου, με τους επαγγελματίες να μετρούν ζημιές, ενώ υπάρχουν φθορές στις πλακοστρώσεις και στον αστικό εξοπλισμό. Οι τοπικές αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν το παραλιακό μέτωπο, όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο Ρέθυμνο, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην παλιά πόλη, με πλημμυρισμένους δρόμους τόσο στην παραλιακή λεωφόρο όσο και σε οδούς του ιστορικού κέντρου.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η κίνηση πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν σημεία όπου η δυνατή βροχή έχει προκαλέσει κατολισθήσεις.

Στο Λασίθι, η προσοχή επικεντρώνεται στην περιοχή του Οροπεδίου, όπου αναμένονται ακόμα και χιονοπτώσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Σε όλη την Κρήτη, τα στελέχη και τα μηχανήματα των αρμοδίων υπηρεσιών είναι επί ποδός ώστε αν χρειαστεί να επέμβουν, ενώ επί ποδός βρίσκονται τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και η ΔΕΗ με τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των προβλημάτων με την ηλεκτροδότηση που καταγράφονται σε πολλές περιοχές.Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ