• Παπασπύρου στον Realfm 97,8: Όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ ερευνάται - Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο

  2:19 μμ, Δευτέρα 05 Νοε 2018 2:19 μμ, Δευτέρα 05 Νοε 2018

  Για την έρευνα που διεξάγεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τα σημαντικά έγγραφα που βρέθηκαν σε ''κρύπτη'' του οργανισμού μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

  "Πάντως στη εφημερίδα ''Doumento'' δεν το έδωσα εγώ. Οι επιθεωρητές στα πλαίσια του ελέγχου, με επιμονή, με μεθοδικότητα ανακάλυψαν την αποθήκη που υπήρχαν αυτά τα έγγραφα. Ήταν μία αποθήκη και μπροστά υπήρχε μία γυψοσανίδα. Προφανώς είναι χρήσιμα έγγραφα γιατί αν δεν ήταν χρήσιμα δεν θα κάθονταν να τα καταγράψουν και να μεταφέρονται σε κούτες. Για να μεταφέρονται, προφανώς είναι σημαντικά έγγραφα. Εγώ δεν λαμβάνω γνώση όλων των εγγράφων, αυτά τα γνωρίζουν οι Εισαγγελείς. Υπογράφω τις εντολές ελέγχου, τις εντολές για έρευνες και θα λάβω υπόψιν το πόρισμα όταν τελειώσει. Γίνεται προκαταρκτική, δεν είναι έκθεση ελέγχου που μπορώ και έχω λόγο. Εδώ επικεφαλής είναι οι Εισαγγελείς διαφθοράς και δεν έχω βγάλει τίποτα προς τα έξω", δήλωσε η κ. Παπασπύρου.

  Παράλληλα, εκτίμησε ότι "για να καταγράφουν οι επιθεωρητές όλα τα έγγραφα και να έρχονται εδώ κούτες εγγράφων σημαίνει ότι είναι πολύ σοβαρά τα έγγραφα. Γίνεται πολύ σοβαρή έρευνα, τα έγγραφα αυτά δεν ανατρέπουν απλώς συμπληρώνουν. Είναι στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται. Είχα πει εξ αρχής ότι δεν υπήρχαν έγγραφα, αυτός είναι ο λόγος που έχουμε καθυστερήσει κιόλας. Δεν υπήρχαν έγγραφα και τα στόματα κλειστά, δεν βρίσκαμε τίποτα. Τα έγγραφα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες, μόνο για πλαστότητα ένα έγγραφο ''θα πέσει''.

  "Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει. Άσε να γίνει ο έλεγχος, άσε να δούμε τι πόρισμα θα βγει. Από εκεί και πέρα μπορείς να φωνάξεις και να φέρεις τις αντιρρήσεις σου. Εξ΄αρχής όλες αυτές οι φωνές για ποιο λόγο; Για να απειλούν τους επιθεωρητές;", πρόσθεσε.

  Για τις καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη σχετικά με την εντολή ελέγχου της Εισαγγελέως Τουλουπάκη, η κ. Παπασπύρου απάντησε: "μεικτό κλιμάκιο δουλεύει νυχθημερόν. Τα κλιμάκια είναι εδώ και δουλεύουν με εντολή της κ. Τουλουπάκη. Απευθύνονται απευθείας στους Εισαγγελείς διαφθοράς, και τις εντολές τις παίρνουν από τους επιθεωρητές διαφθοράς. Η πρώτη εντολή για το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι από το 2016 και ψάχνουμε, δεν θα ψάξουμε και γι΄αυτά; Μας φέρνουν κάποια έγγραφα που δεν είναι τα πρωτότυπα, δεν θα γίνει έρευνα; "

  "Είναι σε εξέλιξη η έρευνα, όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ ερευνάται, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. δεν συντάσσω πορίσματα, εντολές δίνω για να γίνουν οι έρευνες. Ο έλεγχος είναι η αρμοδιότητά μου και μόνο. Στις προκαταρκτικές, οι επιθεωρητές έρχονται σε επαφή με τους Εισαγγελείς. Στην προκαταρκτική, τον άμεσο έλεγχο και την εποπτεία έχει ο Εισαγγελέας, όχι εγώ. Η έρευνα είναι των επιθεωρητών", πρόσθεσε τονίζοντας ότι ''όταν καταγγέλλονται πάρα πολλά πράγματα, πρέπει να κοιτάξουμε αν οι Επιθεωρητές που είναι στο κλιμάκιο είναι αρμόδιοι να τα κάνουν αυτά. Δεν μπορεί ο κάθε ανακριτικός υπάλληλος να υπογράφει τα πάντα, πρέπει να είναι αρμόδιος. Για να κάνουμε μεικτό κλιμάκιο στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το Νοέμβρη του 2016, τους έστειλαν τον Απρίλιο του 2017. Με επιμονή του εισαγγελέως έγινε το κλιμάκιο,αν δε ήταν ο Εισαγγελέας από πάνω δεν θα γινόταν μεικτό κλιμάκιο".

  Αναφορικά με την Μάνδρα, η κ. Παπασπύρου υποστήριξε ότι "στη Μάνδρα, το ενδιάμεσο πόρισμα που έβλεπε τις ευθύνες βγήκε τον Δεκέμβρη. Ελέγξαμε τα αυθαίρετα, έγιναν ενστάσεις. Τώρα θα βγει και τρίτο πόρισμα γιατί κατά την έρευνα ανακαλύψαμε και άλλα θέματα".

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα