Μαθητές μεταφέρονται στο σχολείο σαν σαρδέλες – ΒΙΝΤΕΟ

Σε λεωφορείο της γραμμής του ΟΑΣΘ επιβιβάζονται καθημερινά συνολικά 95 μαθητές από την Καρδία Θεσσαλονίκης, για να πάνε στο σχολείο τους. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των επιβατών του λεωφορείου ξεπερνά κατά πολύ το επιτρεπτό όριο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες ο οδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει και να κατεβάσει κόσμο κάτω, αφού το λεωφορείο ήταν υπέρβαρο, κάτι που αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών.

Το σχολείο βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από το χωριό της Καρδίας και οι μαθητές δεν έχουν άλλο τρόπο να μεταβούν στο σχολείο τους, όμως όπως είναι λογικό, δεν μπορούν να κάνουν αποκλειστική χρήση του λεωφορείου.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα εκπρόσωποι των Γονέων και των Κηδεμόνων τους, ζήτησαν το αυτονόητο, δηλαδή την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στο σχολείο τους.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, «προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Συζητάμε με τον ΟΑΣΘ από την αρχή, για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα. Θέλουμε με κάποιο τρόπο τα παιδιά να μεταφέρονται με ασφάλεια, ωστόσο το λεωφορείο του ΟΑΣΘ γεμίζει».

Η ίδια διευκρίνισε ότι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, από την ομάδα έργου που διαχειρίζεται τη μεταφορά των μαθητών, παρευρέθηκε στο χθεσινό περιστατικό και πραγματοποίησε αυτοψία, έκανε λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας μέσω του ΟΑΣΘ και πρόσθεσε: «μπροστά στον καθημερινό Γολγοθά που βιώνουν γονείς και μαθητές για το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση, οι προτεραιότητες στη χάραξη και την ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, είναι εμφανέστατες».

«Η μεταφορά των μαθητών είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Δεν μπορεί ο ΟΑΣΘ να πάρει την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών αποκλειστικά. Ο ΟΑΣΘ δεν μεταφέρει μαθητές, μεταφέρει πολίτες με συγκεκριμένα δρομολόγια, για τα οποία έχει λάβει υπόψη και την ώρα έναρξης και την ώρα λήξης των μαθημάτων» απάντησε, μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Σάββας Παναγιωτίδης. «Εμείς, όσο μπορούμε, βοηθάμε με τα λεωφορεία αλλά έτσι κι αλλιώς είναι η περιοχή δύσκολη, δεν μπορεί εκεί να δρομολογηθούν αρθρωτά λεωφορεία» είπε.

Γνωστοποίησε ότι ειδικά συνεργεία με επόπτες έχουν κάνει αυτοψίες στην περιοχή για να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε επικοινωνία με την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και τους εκπροσώπους των μαθητών και των γονέων και αναγνώρισε ότι «υπάρχει όντως μια μαζικότητα το πρωί που θα χρειαστεί ενδεχομένως τη συμβολή της Περιφέρειας με κάποιο λεωφορείο για την κάλυψη των αναγκών».

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ