• Δύο τιμητικές διακρίσεις για τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΦΩΤΟ

  9:19 μμ, Δευτέρα 01 Οκτ 2018 9:19 μμ, Δευτέρα 01 Οκτ 2018

  Mε δύο σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις, για το πλούσιο ανθρωπιστικό της έργο, από τις κυβερνήσεις της Γεωργίας και της Ρουμανίας, και με τη συμμετοχή της στο 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center» ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

  Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Margvelashvili βραβεύει τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για το έργο και την προσφορά της

  Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς «Nizami Ganjavi International Center», η κυρία Βαρδινογιάννη τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γεωργίας κύριο Giorgi Margvelashvili για το συνολικό έργο και την προσφορά της με την ύψιστη διάκριση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Γεωργίας: το «Παράσημο της Τιμής».

  Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center»

  Πρόκειται για μία ξεχωριστή διάκριση, με μεγάλη βαρύτητα η οποία αποτυπώνει την εκτίμηση που χαίρει η κυρία Βαρδινογιάννη στην Γεωργία.

  H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την Πρόεδρο της Κροατίας κυρία Kolinda Grabar-Kitrarovic

  Κατά την απονομή ο Πρόεδρος της Γεωργίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μικρή ασθενή από την Γεωργία, την 16χρονή Egana, η οποία νοσηλεύτηκε πρόσφατα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –«ΕΛΠΙΔΑ». Με αφορμή αυτό το περιστατικό, μάλιστα, ο κύριος Margvelashvili είχε επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και της κυρίας Βαρδινογιάννη.

  Η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Ρουμανίας κυρία Ana Birchall βραβεύει την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

  «Σας παρακαλώ να δεχτείτε αυτό το βραβείο ως ένα ευχαριστώ, μία ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχετε κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Margvelashvili παραδίδοντας το «Παράσημο της Τιμής» στην κυρία Βαρδινογιάννη.

  Η ακτιβίστρια Kerry Kennedy κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center»

  Η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο με εμφανή συγκίνηση και το αφιέρωσε στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, λέγοντας: «Αυτό το βραβείο το αφιερώνω στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και ιδιαίτερα σε εκείνα που αναγκάζονται να αφήσουν την χώρα, την οικογένεια και τους φίλους τους προκειμένου να νοσηλευτούν σε κάποια άλλη χώρα».

  Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδη κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center»

  Στο περιθώριο των εργασιών του 14oυ High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center», η κυρία Βαρδινογιάννη βραβεύτηκε επίσης από την αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ρουμανίας κυρία Ana Birchall, η οποία, εκπροσωπώντας της Κυβέρνηση της Ρουμανίας απένειμε στην κυρία Βαρδινογιάννη τιμητικό μετάλλιο.

  Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη διεξήχθη το 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center»

  Η κυρία Birchal, μάλιστα, απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στην κυρία Βαρδινογιάννη να επισκεφθεί την Ρουμανία προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –«ΕΛΠΙΔΑ» για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

  H Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απένειμε το βραβείο του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στους εκπροσώπους του Οργανισμού «Nizami Ganjavi» κυρίους Ismail Serageldin και τον κύριο Zlatko Lagoumziya, πρώην Πρωθυπουργό της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

  Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, η κυρία Βαρδινογιάννη, που είναι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Nizami Ganjavi International Center», ήταν, μαζί με την κυρία Kerry Kennedy, κόρη του αείμνηστου Robert F. Kennedy, και την Πρώτη Κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδη βασικές ομιλήτριες στην ενότητα του συνεδρίου με θέμα «Women Empowerment».

  «Πάντα πίστευα στις γυναίκες και σε όλη μου την ζωή προσπαθώ να περάσω το μήνυμα ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν θαύματα. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να στηρίζουμε τα δικαιώματα και τις επιλογές των γυναικών. Γιατί όταν μία γυναίκα προοδεύει, τότε προοδεύει και η οικογένεια της. Και όταν προοδεύουν οι οικογένειες, προοδεύουν οι κοινωνίες μας», είπε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Βαρδινογιάννη.

  Αναμνηστική φωτογραφία των συμμετεχόντων στο 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center»

  Αξίζει να σημειωθεί πως το «παρών» στις εργασίες του 14oυ High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center» έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, η Πρόεδρος της Κροατίας κυρία Kolinda Grabar-Kitrarovic, o Πρόεδρος της Γεωργίας, κύριος Giorgi Margvelashvili, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κύριος Boyko Borisov, η αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, κυρία Ana Birchall, o Dr. Ismail Serageldin, πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

  Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το βραβείο του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στους εκπροσώπους του Οργανισμού «Nizami Ganjavi» Dr. Ismail Serageldin και τον κύριο Zlatko Lagumdzija, πρώην Πρωθυπουργό της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του «Nizami Ganjavi International Center» στην προώθηση του διεθνούς και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στους λαούς.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα