Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ – ΦΩΤΟ

Τα 7-8 μποφόρ της Τρίτης και ο φόβος για 9 μποφόρ την Τετάρτη κρατούν σε επαγρύπνηση αρχές και ιδιοκτήτες σκαφών. Με προειδοποίηση του το Λιμεναρχείο Ναυπλίου από νωρίς την Τρίτη ζήτησε την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών. Επίσης έκανε σύσταση όλα τα σκάφη που βρίσκονται ανοικτά στην θάλασσα να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Πέραν από τα σκάφη που έχουν πιάσει ασφαλές λιμάνι, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα πλοία και σκάφη ανοικτά στον Αργολικό με κατεύθυνση τον Εύξεινο Πόντο, αλλά και τον Κάβο-Μαλιά.

Επίσης, έχει ζητήσει από άπαντες διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.Η ετοιμότητα δεν αφορά μόνο την διάσωση ζωών εφόσον κινδυνέψουν, αλλά και την περίπτωση να υπάρξει έκχυση καυσίμων στην θάλασσα. Το Λιμεναρχείο ακόμη και για τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να δράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μην επιτρέψει την οποιαδήποτε μόλυνση.

Τραυματισμός

Λίγο μετά τις δέκα την Τρίτη στο επιβατηγό σκάφος “Γαλιλαίος” που έχει δέσει στο Ναύπλιο είχαμε συμβάν πτώσης επιβάτη. Κλήθηκε και επενέβη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κλήθηκε γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον τραυματία στο Νοσοκομείο.

Πυρκαγιές

Τέλος σε δύο περιπτώσεις πυρκαγιών άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Η μεγαλύτερη εστία ήταν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Argonafplia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ