Επιπλέον 30.000 παιδιά φέτος σε παιδικούς σταθμούς – Τι θα γίνει με τα vouchers

Για τη δυνατότητα να πάνε φέτος τουλάχιστον 30.000 επιπλέον παιδιά σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς μέσω voucher με την υλοποίηση των δράσεων του σχετικού προγράμματος ΕΣΠΑ 2018- 2019 μίλησε ο ο Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», η χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής , παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας και η θέσπιση νέου σύγχρονου θεσμικού πλαισίου αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και επεσήμανε ότι φέτος θα δοθούν συνολικά 126 χιλιάδες vouchers (αύξηση 6,5% σε σχέση με πέρυσι) ενώ η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», από τους από εθνικούς πόρους θα ανέλθει στα 167 εκατ. ευρώ.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι θα καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις με voucher σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης κατανομής των επιταγών τοποθέτησης και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συγκριτικά με το 2014-2015 οι προσφερόμενες θέσεις voucher αυξήθηκαν κατά 50% και δόθηκαν 30% περισσότερα κονδύλια.

«Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ έχει δύο φάσεις. Σε μία εβδομάδα θα ανοίξει η δεύτερη φάση. Σε αυτήν, έχουμε πει κατηγορηματικά ότι όλες οι υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών -είτε δήμων, είτε ιδιωτικών,-θα καλυφθούν με voucher. Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας» ανέφερε η ανπληρώτρια υπουργός.

Φέτος, κατά την πρώτη κατανομή, τον Ιούλιο, χορηγηθήκαν 94.000 επιταγές τοποθέτησης σε ισάριθμα παιδιά. Αυτές κάλυψαν όλα τα παιδιά οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (οικογενειακό εισόδημα 4.500 για τη/τον δικαιούχο +50% για τον/τη σύζυγο και 30% για κάθε παιδί) και το σύνολο των αιτούντων για ΚΔΑΠ-ΑμεΑ ανεξάρτητα από εισόδημα ή ηλικία, όπως προέβλεπε η ΚΥΑ.

Για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία της κατανομής καθώς η δεύτερη κατανομή θα γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έχουν υποβληθεί προτάσεις από 104 Δήμους, για τμήματα συνολική δυναμικότητας περίπου 2.500 παιδιών, ενώ η προθεσμία υποβολής των σχετικών προτάσεων λήγει στις 30/9/2018.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ