O Mr. Brexit Μπόρις Τζόνσον κάνει διακοπές στο Πήλιο

Στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έφτασε σήμερα το πρωί με πτήση της EasyJet ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Αλέξάντερ Μπόρις Τζόνσον. Ο ίδιος πρόκειται να περάσει στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Χόρτο του Πηλίου τις καλοκαιρινές του διακοπές, σε κατάλυμα που διατηρεί ο πατέρας του στην περιοχή, την οποία επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο.

Ο κ. Τζόνσον πέταξε στην οικονομική θέση της low cost αεροπορικής εταιρείας και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βόλου στις 11.20 το πρωί.

Ο Μπόρις Τζόνσον, είναι Βρετανός πολιτικός, ιστορικός και δημοσιογράφος που υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2016 έως το 2018. Διετέλεσε βουλευτής στη Βουλή των Κοινοτήτων της εκλογικής περιφέρειας του Άξμπριτζ εντ Σάουθ Ράισλιπ μέχρι τις γενικές εκλογές του 2015 και βουλευτής της περιφέρειας Χένλεϊ από το 2001 μέχρι το 2008. Διετέλεσε δήμαρχος του Λονδίνου από το 2008 έως το 2016. Ως μέλος του συντηρητικού κόμματος, ο Τζόνσον έχει συσχετιστεί με φιλελεύθερες πολιτικές, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

To 2001, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην έδρα του Χένλεϋ του Όξφορντσαιρ.

Το 2008, έλαβε το χρίσμα του Συντηρητικού Κόμματος ως υποψήφιος για τον Δήμο του Λονδίνου και εν τέλει εξελέγη. Στη θέση αυτή επανεξελέγη τον Μάιο του 2012, και την εγκατέλειψε τον Μάιο του 2016 όταν έληγε η δεύτερη τετραετία.

Στις γενικές εκλογές του 2015, επέστρεψε στη Βουλή των Κοινοτήτων εκπροσωπώντας την λονδρέζικη έδρα του Άξμπριτζ και ήταν ταυτόχρονα δήμαρχος και βουλευτής για μία χρονιά.

Ενόψει του δημοψηφίσματος για την συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον υπήρξε ένα από τα ηγετικά στελέχη της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης.

Κατόπιν της παραίτησης του Κάμερον από την ηγεσία των Συντηρητικών και την Πρωθυπουργία, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Τζόνσον θεωρείτο ένας από τους κύριους πιθανούς διαδόχους. Ωστόσο, η ξαφνική απώλεια της στήριξης του Μάικλ Γκόουβ στο πρόσωπό του ανέδειξε την υποψήφιότητά του ως διχαστική και εν τέλει δεν υπεβλήθη.

Με την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από την Τερέζα Μέι, ο Τζόνσον ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Υπέβαλλε την παραίτηση του στις 9 Ιουλίου του 2018, σχεδόν 2 χρόνια αργότερα έπειτα απο την ανακοίνωση του σχεδίου εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου απο την Ε.Ε. χαρακτηρίζοντας το ως ήπιο Brexit και σημείωσε « το όνειρο του Brexit πεθαίνει, πνιγμένο από αχρείαστη αυτοαμφισβήτηση και ότι η χώρα οδεύει προς ένα μισο-Brexit».

Πηγή: thenewspaper.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ