Δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα: Έκαναν άσκηση πυρασφάλειας στο πευκοδάσος του Σχινιά στα «κουτουρού»

Στις καταγγελίες του προέδρου του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα,Χάρη Καμπεζίδη , απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Γιάννης Μπούσουλας, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8. Ο κ. Καμπεζίδης είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Μπούσουλας είχε διακόψει άσκηση πυρόσβεσης στο πάρκο του Σχινιά το 2014.

“Μια πρώτη του Αυγούστου ήρθε και έκλεισε τη λεωφόρο Σχινιά, που είναι περιφερειακή οδός, είναι η οδός που συνδέει την Κάτω Σουλίου με τον οικισμό δικαστών και εισαγγελέων. Μόνο με περιπολικά χωρίς πυροσβεστικά, χωρίς καμία άσκηση και χωρίς καμία ειδοποίηση και σχεδιασμό, χωρίς τίποτα. Μέσα στο πευκοδάσος του Σχινιά είχε κόσμο. Είχε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με άδεια λειτουργίας και στον οικισμό δικαστών και εισαγγελέων είχε εκατοντάδες τουρίστες που μένουν εκεί. Εάν δεν άνοιγε η λεωφόρος Σχινιά, μπορεί να είχαμε χειρότερα από αυτά που είχαμε στο Μάτι τώρα, δυστυχώς” είπε ο κ. Μπούσουλας, απαντώντας στις καταγγελίες.

“Εγώ τη συγκεκριμένη μέρα είπα να κλείσουν τους δρόμους τους κάθετους που οδηγούν από τη λεωφόρο Σχινιά στη θάλασσα , οι χωματόδρομοι. Αυτοί έπρεπε να κλείσουν και να βγει ο κόσμος έξω από το πευκοδάσος. Αυτό και έγινε μετά. Για να καταλάβετε πόσο πρόχειρα κάνουν τις δουλειές εκεί κάτω, προχθές έκλεισαν τη λεωφόρο Σχινιά στη διασταύρωση με τη Σουλίου και μόλις το κατάλαβαν μετά από μια ώρα, έτρεχαν πανικόβλητοι να τα μαζέψουν” τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα.

“Δεν είχαμε καμία ενημέρωση σαν δήμος, ήμουν τότε δημοτικός σύμβουλος όλα αυτά τα χρόνια. Είχαν γίνει εκλογές τότε, δεν έγιναν μετά που λέει ο κ. Καμπεζίδης. Είχαμε καταγγελίες από τον κόσμο, ο κόσμος ούρλιαζε εκεί κάτω, είχαν μαζευτεί πολλοί άνθρωποι και φώναζαν να ανοίξει ο δρόμος. Εγώ έλεγα να κλείσουν τους δρόμους τους κάθετους για τον Σχινιά. Κουτουρού τα είχαν κλείσει όλα” είπε ο κ. Μπούσουλας, σημειώνοντας ότι δεν σταμάτησε την άσκηση σε καμία περίπτωση.

Ερωτηθείς εάν ο δήμος Μαραθώνα έχει κάνει ποτέ οργανωμένη άσκηση πυρασφάλειας, είπε: “Εμείς δεν κάναμε καμία άσκηση σαν δήμος, όμως όποτε είχαμε δυνατό αέρα και κινδύνευε το δάσος, είχαμε πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Μαραθώνος μόνιμα μέσα”.

“Δεν του είπαμε να μην κάνει άσκηση, του είπαμε να κάνει οργανωμένα άσκηση. Έκαναν άσκηση χωρίς σχέδιο”επανέλαβε, απαντώντας στον κ. Καμπεζίδη.

Στην επισήμανση ότι στο Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης του Πάρκου, συμμετέχει εκπρόσωπος του Δήμου, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014. “Δεν γνωρίζω εάν ήταν ενήμερος κάποιος. Όμως αυτή η άσκηση γινόταν χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχέδιο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ