Μανιός και Καληώρας αποχαιρέτησαν μαζί την Τζέσυ τους – “Θέλω να πεθάνω” φώναζε η Βάσια Τριφύλλη – Έπεσε πάνω στο φέρετρο η Μπέτυ Βαλάση

Θρήνος για το πιο γελαστό κορίτσι του θεάτρου. Συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών για να πουν το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη τους Τζέσυ Παπουτσή, που έφυγε την πρώτη ημέρα του Ιουλίου χτυπημένη από τον καρκίνο.

Τραγικές φιγούρες, ο γιος της Γιώργος Καληώρας, που προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος μέσα στις εκατοντάδες κόσμου, αλλά και οι δύο άντρες με τους οποίους μοιράστηκε τη ζωή της: ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της Θάνος Καληώρας και ο Γιάννης Μανιός, με τον οποίο ήταν μαζί για περισσότερα από 25 χρόνια – τα τελευταία 10 παντρεμένοι. Ο τελευταίος, σωστό ράκος, υποβασταζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής από το εκκλησάκι στο σημείο όπου ετάφη η σύντροφος της ζωής του από τον Θάνο Καληώρα. Μια εικόνα που πολλοί χαρακτήρισαν ένδειξη σεβασμού στη σπουδαία σύντροφο που και οι δύο αγάπησαν…

Κατά διαστήματα, τη νεκρική σιγή «έσκιζαν» τα κλάματα των συναδέλφων της… Ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την απώλεια και η κουμπάρα της, Μπέτυ Βαλάση (η Τζέσυ την είχε παντρέψει με τον Τίτο Βανδή), η οποία, κλαίγοντας με αναφιλητά, έπεσε πάνω στο φέρετρο, το οποίο κοσμούσε μια φωτογραφία της Τζέσυς από παλιές, ανέμελες διακοπές…

Με κλάματα αποχαιρέτησαν την καλή συνάδελφο και υπέροχη φίλη και η Μιμή Ντενίση, η Σοφία Βογιατζάκη, αλλά και ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς στην αγκαλιά του Μιχάλη Μητρούση.

«Θέλω να πεθάνω»

Ομως και η Βάσια Τριφύλλη, που ήταν αγαπημένη φίλη με την ηθοποιό, δεν μπορούσε να το πιστέψει και έλεγε συνεχώς στον Γιάννη Μανιό: «Θέλω να πεθάνω». Παρούσα στο τελευταίο «αντίο» στη σπουδαία πρωταγωνίστρια ήταν και η Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει -τελευταία, μάλιστα, έσπασε και το χέρι της πέφτοντας από το κρεβάτι-, ήταν εκεί.

Ανάμεσα στους δεκάδες άλλους συναδέλφους της αξέχαστης ηθοποιού, που αψήφησαν το λιοπύρι και βρέθηκαν στη Νίκαια για το ύστατο «αντίο», ήταν οι Αννα Φόνσου, Σοφία Βόσσου, Μαρία Κανελοπούλου, Μαρία Κορινθίου, Γιάννης Αϊβάζης, Αβα Γαλανοπούλου, Αννα Κουρή, Σπύρος Μπιμπίλας, Νίκη Σερέτη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Νόρα Κατσέλη, Αντζελα Δημητρίου, Βίλμα Τσακίρη, Βάσια Παναγοπούλου, Αγγελική Δαλιάνη, Μάνος Παπαγιάννης, Χρήστος Σπανός, Ελένη Φιλίνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης κ.ά.

Με λουλούδια

Και μπορεί η επιθυμία της οικογένειας να ήταν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που ένιωσαν την ανάγκη να ξεπροβοδίσουν τη φίλη τους με λουλούδια. Εντύπωση προκάλεσε το υπέροχο στεφάνι με τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα της Κάτιας Δανδουλάκη, ανάμεσα στα δεκάδες άλλα με τα λευκά άνθη.

ΠΗΓΗ: Espresso

ΦΩΤΟ: Fthis.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ