Ποιος είναι ο Νίκος Σακελλαρίου που παραιτήθηκε από Πρόεδρος του ΣτΕ

Η είδηση της παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου από την θέση του Προέδρου του ΣτΕ έσκασε σαν “βόμβα” το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ποιος είναι ο Νίκος Σακελλαρίου:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και Πτυχιούχος των Τμημάτων Νομικής (1973) και Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών (1975) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1977 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής.

Το 1982 προήχθη στον βαθμό του Παρέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας , το 1993 στον βαθμό του Συμβούλου Επικρατείας και το 2009 στον βαθμό του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δίδαξε στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ξένες γλώσσες : Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Πραγματοποίησε σπουδές στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο PARIS II, από το οποίο έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Ευρωπαικό Δίκαιο.Παράλληλα παρακολούθησε τις εργασίες (stage) του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας(Conseil d’ Etat).

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Νομοπαρα-σκευαστικής Επιτροπής καθώς και άλλων νομοπαρα-σκευαστικών επιτροπών του Υπ. Δικαιοσύνης.

Διετέλεσε επίσης Εθνικός Εμπειρογνώμων στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή της Συμβάσεως υπ. αρ. 108 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων) καθώς και εκπρόσωπος του Υπ. Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών (E.I.S.), Επιτροπή του άρθρου 31 της οδηγίας 95/46 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων). Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών, τακτικός συνεργάτης του Salzburg Seminar και μέλος του επιστημονικού Συμβουλίου του Μεσογειακού Εργαστηρίου Δημοσίου Δικαίου Laboratoire Mediterraneen de Droit Public (L.M.D.P.).

Είναι επίσης μέλος επιτροπών εκδόσεως νομικών περιοδικών, έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα σε νομικά περιοδικά καθώς και δύο βιβλία : To Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (1995) και το Αριθμητικό Ευρετήριο Νομολογίας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1979).

Το 2001 ετιμήθη από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον τίτλο του Άρχοντος Μεγάλου Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ