“Τον σκότωσε η αδιαφορία” λέει με λυγμούς η μάνα του 26χρονου κρατούμενου που πέθανε από φλεγμονή στο δόντι – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα καντήλι αναμμένο, λίγες εικόνες και προσωπικά αντικείμενα συναισθηματικής αξίας είναι ό,τι απέμεινε στη μάνα του 26χρονου Μαλτέζου Σώζου που έχασε αιφνίδια το παιδί της στις φυλακές από φλεγμονή στο δόντι.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε “την τελευταία φορά μίλησα με το παιδί μου την περασμένη Πέμπτη. Με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 11.30 με 12.00 το πρωί. Ήταν κάπως στενάχωρος και πρώτη φορά μου είπε ότι πονάει και φοβάται. Αφού του έδωσα λίγο θάρρος μου είπε “θα πάω τώρα να κάνω γυμναστική” και του είπα δε θα πας να κάνεις τώρα γυμναστική, τώρα θα φτιάξεις ένα χαμομηλάκι και θα πας να αράξεις στο κρεβάτι σου”.

“Εντάξει ρε μάνα μου” της απάντησε και συνέχισε η μάνα του 26χρονου “εμείς περάσαμε τόσα και τόσα. Τώρα φοβάσαι που θα είσαι μέσα στους γιατρούς και θα σε προσέχουνε. Και το αφήσανε το παδί μου και “έφυγε” στον ύπνο του. Οι καρνίβαλοι”.

Σύμφωνα με τη μητέρα του ο 26χρονος πέθανε από σηψαιμία αφού οι υπεύθυνοι των φυλακών δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως το πρόβλημα υγείας του.

Στη συνέχεια η μάνα του 26χρονου μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της, λυγίζει on camera και αναρωτιέται “τι είναι δηλαδή τα παιδιά του κόσμου”;

Για τον θάνατο του Μαλτέζου Σώζου οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν την διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και Λάρισας.

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ANT1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ