Το ξέσπασμα του πατέρα του Χρήστου που σκοτώθηκε στο τροχαίο της Κρήτης: “Ήταν αδύνατον να τρέχει” – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στην Κρήτη, όταν δύο οικογένειες ξεκληρίστηκαν, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι, όταν ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με σφοδρότητα με άλλο που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Νεκρό ανασύρθηκε ένα νεαρό ζευγάρι που μόλις είχε αρραβωνιαστεί και η μητέρα της κοπέλας. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο πατέρας της κοπέλας, ενώ η 15χρονη αδελφή της.

Ο λόγος για τον 22χρονο Χρήστο Στεφανάκη από τη Χερσόνησο και την 20χρονη Μαρία Κωστίδη με καταγωγή από την Τήλο, οι οποίοι είχαν γνωριστεί στη σχολή όπου σπούδαζαν και ερωτεύτηκαν. Οι δύο οικογένειες που ξεκληρίστηκαν επέστρεφαν από τα Χανιά όπου είχαν πάει βόλτα όταν σημειώθηκε η τραγωδία.

Το σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι ένα σημείο «καρμανιόλα» όπως λένε οι ντόπιοι, καθώς έχουν χάσει κι άλλοι άνθρωποι τη ζωή τους από τα τροχαία που έχουν σημειωθεί εκεί.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του Χρήστου, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Έχουν γίνει 81 ατυχήματα τώρα και 5-6 χρόνια. Ο δρόμος είναι μεγάλος θέλει ένα διάζωμα απλώς στη μέση, δεν θέλει τίποτα και δεν το κάνει κανένας».

Όσο για το πώς έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα, ο ίδιος λέει ότι πρέπει να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα το άλλο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με αυτό της οικογένειας, ανέφερε.

«Ο Χρήστος είχε κάνει αυτή τη διαδρομή πάρα πολλές φορές. Ήταν μέσα όλη η οικογένεια. Ο δρόμος είναι ανηφορικός ήταν αδύνατον να έτρεχε το παιδί. Δηλαδή με τίποτα! Το αυτοκίνητο ήταν μικρό, ήταν 1.200 κυβικά… Αξιόπιστο αυτοκίνητο, είχε και πλαϊνούς αερόσακους και τα πάντα. Δηλαδή με τέτοιο χτύπημα δεν υπήρχε περίπτωση να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι αν δεν έτρεχε ο άλλος οδηγός πάρα πολύ, ό,τι και να κανε το παιδί. Δηλαδή και στο αντίθετο ρεύμα να μπήκε… η σύγκρουση ήταν τόσο φοβερή».

«Λόγια δεν έχω… Είχαν δύο χρόνια σχέση και ήρθαν οι γονείς της για να περάσουν τα Χριστούγεννα εδώ. Ο Χρήστος ήταν ένα πολύ συνειδητό παιδί. Τέλειωναν φέτος τις σπουδές μαζί με την Μαιρούλα του. Κάνανε όνειρα πολλά. Ήταν πάρα πολύ προσεκτικός. Υπόδειγμα. Δεν το λέω εγώ, το λέει όλος ο κόσμος. Είχαν πάρα πολλά όνειρα πάντως Ήταν πάρα πολύ συνεσταλμένος.Ήξερε τι ήθελε. Σπουδάζανε μαζί. Γνωρίστηκαν στο ΙΕΚ που πηγαίνανε. Μόλις ήρθανε, είχανε πάει βόλτα στα Χανιά δύο, τρεις μέρες και γυρίζανε όταν έγινε το συμβάν», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από το “Ε”:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ