Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χαλάει από σήμερα ο καιρός με ισχυρές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σύμφωνα με το οποίο ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, και στη συνέχεια τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αύριο Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά περιόδους τα Ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα έως και την Κυριακή οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στον Realfm 97,8 “τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες, έχουμε 7-8 μποφόρ σε αρκετά πελάγη και έχουμε 9 μποφόρ σε κάποια κομμάτια του βορειοανατολικού Αιγαίου”.

“Σήμερα περιμένουμε αρκετές βροχές σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, από χθες βρέχει σε περιοχές της Ηπείρου, το βόρειο Ιόνιο, στη δυτική Μακεδονία. Θα βρέξει αρκετά και σήμερα στη Στερεά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και σε περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης αλλά και της Θεσσαλίας. Στην Αθήνα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες βροχές. Από την Κυριακή φαίνεται οι βροχές να περιορίζονται και να πέφτει η θερμοκρασία” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, αναμένονται σήμερα ενώ όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Η ορατότητα έως και το πρωί αλλά και προς το τέλος της ημέρας, θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 17, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 18, και στην Κρήτη από 15 έως 22.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι κι έπειτα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχοπτώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς.

Καλώδια της ΔΕΗ πήραν φωτιά από πτώση δέντρου στα Ιωάννινα

Ήδη από την Πέμπτη τα πρώτα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί από την κακοκαιρία στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, οι βροχοπτώσεις από χθες το βράδυ προκάλεσαν προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό και οδικό δίκτυο του νομού, ενώ πέντε μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, επιχειρούσαν για την αποκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων το απόγευμα στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων Αθηνών, στο ύψος της Μουσιωτίτσας, στην παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ζαγορίου.

Παράλληλα επί της παλιάς Ε.Ο Ιωαννίνων Αθηνών, στο αλσύλλιο Αβγού, έπεσε δέντρο σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης φωτιά, με την Π.Υ Ιωαννίνων να βρίσκεται στο σημείο μαζί με άνδρες της Τροχαίας και κλιμάκιο της ΔΕΗ, για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν και στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου και στον κόμβο της Εγνατίας με τους άνδρες της Τροχαίας να μεριμνούν για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Διακοπές ρεύματος και στην Αττική

Λόγω των ισχυρών ανέμων προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν και σε περιοχές της Αττικής κυρίως στα νότια προάστια.

Οι διακοπές ρεύματος είχαν διάρκειας από μισή έως και δύο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες κλαδιά και δέντρα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και με συνέπεια ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε Άνω Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρη να βυθιστούν στο σκοτάδι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ