Τους έταζαν παχυλούς μισθούς και τις εξέδιδαν σε οίκους ανοχής και strip show

Σε οίκους ανοχής και strip show κατέληγαν νεαρές κοπέλες από χώρες της λατινικής Αμερικής και της ανατολικής Ευρώπης οι οποίες έπεφταν θύματα καλά οργανωμένου κυκλώματος σωματεμπορίας.

Η έρευνα των αρχών ξεκίνησε μετά από καταγγελίες δύο γυναικών από την Ουκρανία, που ανέφεραν πως τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε ένα ξενοδοχείο στην Κυψέλη και με τη χρήση ψυχολογικής βίας της εξέδιδαν.

Χαρακτηριστικό της πρακτικής που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης, ήταν το γεγονός ότι κατάρτιζαν εικονικά συμβόλαια εργασίας τα οποία επιδείκνυαν στα θύματα, σύμφωνα με τα οποία τις υποχρέωναν σε εργασία προκειμένου να τους αποπληρώνουν υποτιθέμενο χρέος που προέκυπτε από την μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε strip show στην Καλλιθέα καθώς και σε τέσσερις οίκους ανοχής στην Αθήνα και δύο στην Κόρινθο, συνελήφθησαν πέντε άτομα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για μαστροπεία καθώς και τρία άτομα για σωματεμπορία.

Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν δεκατέσσερα 14 άτομα κατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα (παραβίαση σφραγίδων, πλαστογραφία, αντίσταση, περί όπλων, διευκόλυνση ακολασίας άλλων κλπ).

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12.670 ευρώ, πιστόλι, 13,5 γραμμαρίων κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας, πλήθος πλαστών συμβολαίων εργασίας, πλήθος εγγράφων και σημειώσεων και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 22 γυναικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ