Με αλλοιωμένες φωνές και τηλεδιάσκεψη οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χ.Α.

Η εξέταση των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων αρχίζει σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”, πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πέντε πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, παρουσία δικαστή και εισαγγελέα, όπως αποφάσισε προχθές το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση.

Η κατάθεση τους θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, με αλλοιωμένες φωνές και χωρίς εικόνα, ώστε να υπάρξει ανωνυμία.

Αν και τα στοιχεία τους έχουν γνωστοποιηθεί από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, οι Αρχές καλούνται να συνεχίσουν να προστατεύουν τα εν λόγω πέντε πρόσωπα.

Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την έδρα και την υπεράσπιση αναμένεται να είναι χρονοβόρα, ενώ οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής έχουν δηλώσει ότι δεν θα υποβάλουν ερωτήσεις στα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, λόγω αντίθεσης από θέση αρχής στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Μία μικρή πρόγευση της διαδικασίας που θα αρχίσει, πιθανότατα σήμερα, είχε δοθεί κατά την πρώτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, όταν οι πέντε μάρτυρες δήλωσαν “παρών” στην ακροαματική διαδικασία, αφού πρώτα το δικαστήριο συνδέθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη ΓΑΔΑ.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί τους δράστες της επίθεσης εις βάρος της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ευγενίας Κουνιάκη και δύο ακόμα γυναικών την Τετάρτη έξω από το Εφετείο.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”

Πηγή φωτο: ΑΡΧΕΙΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ