• Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του καρδιολόγου - Τι υποστηρίζει ο 37χρονος Βούλγαρος

  1:23 μμ, Τετάρτη 11 Οκτ 2017 1:23 μμ, Τετάρτη 11 Οκτ 2017

  Πλήρη κάλυψη φαίνεται ότι παρέχει στη συνεργό του ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός που δολοφόνησε τον καρδιολόγο το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Πιλαλήματα.

  Λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή Λασιθίου για να απολογηθεί, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ανατολή", ο κατηγορούμενος εμφανίζεται έτοιμος να υποστηρίξει με θέρμη και πάθος πως η 38χρονη ομοεθνής ερωμένη του και σύζυγος του 62χρονου καρδιολόγου, δεν έχει καμία εμπλοκή και σχέση με την δολοφονία.

  «Αυτή δεν έχει σχέση με τη δολοφονία – Το έκανα για να τη γλιτώσω»

  «Γιατί με ρωτάτε για αυτήν; Δεν έχει σχέση με ότι έγινε», φέρεται να ισχυρίζεται με κατηγορηματικό τρόπο, δείχνοντας την δυσφορία και την ενόχλησή του για το γεγονός ότι όλοι συσχετίζουν τον φόνο με την παρουσία της ερωμένης.

  Ο ίδιος είναι έτοιμος να υποστηρίξει πως η πράξη του ήταν αποτέλεσμα μιας παρέμβασης που έκανε προκειμένου να την γλιτώσει από τυχόν κινδύνους που φοβόταν πως θα υπήρχαν και για τους δυο. Αλλά πρωτίστως για την ακεραιότητα και το μέλλον της γυναίκας.

  Ήθελε να λύσει ένα πρόβλημα, «μια κακή κατάσταση», κατά τα λεγόμενά του, ορμώμενος από το έντονο ερωτικό πάθος και την αδυναμία που έτρεφε για αυτήν τα τελευταία δυο χρόνια περίπου, κατά τα οποία διατηρούσαν ερωτική σχέση.

  Γνωρίζει πολύ καλά την διάσταση της πράξης του και την δικαστική πορεία που θα ακολουθήσει οδηγώντας τον στην φυλακή.

  «Μετανιώνω που τον σκότωσα, το αποφάσισα μόνος μου»

  Δηλώνει πως δολοφόνησε το γιατρό, αναφέρει πως αισθάνεται μετανιωμένος, αλλά παρόλα αυτά λέει συνέχεια πως ήταν μια απόφαση που πήρε ο ίδιος χωρίς εκείνη να του ζητήσει κάτι. Το μόνο που του είχε πει ήταν πόσο άσχημα περνάει στο γάμο της.

  Είναι προφανές πως ως αστυνομικός γνώριζε την συνέχεια που θα είχε η υπόθεση σε περίπτωση που επρόκειτο να συλληφθεί. Άλλωστε δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του περίστροφο μπαίνοντας στην Ελλάδα κι αυτή μόνο η πράξη μπορούσε να τον κάνει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ακόμα και σε μια αστυνομική έρευνα ρουτίνας.

  Μάλλον μοιάζει ν’ ανέμενε τις εξελίξεις κι ήταν έτοιμος να πληρώσει το τίμημα για τον έρωτά του. Για αυτό και αφήνει να εννοηθεί πως χρειάστηκε να βρει «στήριξη» για να προχωρήσει στην πράξη, ακολουθώντας το δρόμο της ρακής και του ούζου πριν την δολοφονία. Έτσι για να κινηθεί ευκολότερα το χέρι στο όπλο.

  «Ήθελα να την προστατεύσω»

  Το μόνο που μοιάζει να τον φοβίζει στο ενδεχόμενο της φυλακής είναι ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί του στην Βουλγαρία, με το οποίο φέρεται να έχει καλές σχέσεις και επαφές, αλλά λέει πως είναι αποφασισμένος να πει την αλήθεια και ισχυρίζεται πως δεν ήρθε απαραίτητα για να σκοτώσει, ίσως για να εκφοβίσει και σίγουρα για να αποτελέσει τον φύλακα άγγελο της γυναίκας που αγαπούσε…

  Ο δικηγόρος Γιάννης Μανδελένης που ορίστηκε χθες από το δικαστήριο συνήγορος του κατηγορούμενου κρατάει τα χαρτιά του κλειστά, επιβεβαιώνει ωστόσο πως ο πελάτης του θα καταθέσει σήμερα το πρωί στον ανακριτή και αρκείται να πει πως: «δηλώνει μετανιωμένος και τα κίνητρα θα φανούν στην πορεία».

  Έκανε έρωτα με τον καρδιολόγο και έστειλε sms στον εραστή της

  Είναι προφανές πως η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ένας αστυνομικός που έχει υπηρετήσει στο εγκληματολογικό τμήμα στη χώρα του, που ισχυρίζεται πως κρατά πάντα το υπηρεσιακό του περίστροφο και που γνωρίζει τις συνέπειες ενός φόνου, μοιάζει έτοιμος να δώσει την δική του μάχη και να υποστεί τις συνέπειες μέχρι τέλους, επιδιώκοντας να κρατήσει στο απυρόβλητο την ερωμένη του.

  Ωστόσο, στον σχεδιασμό της δολοφονίας η γυναίκα φαίνεται να βρίσκεται παντού, εκτός από την τελική πράξη και την εκτέλεση. Ακόμα και στο τέλος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο.

  Μάλιστα, το πρωινό του Σαββάτου, μετά από πολύ καιρό, είχε σεξουαλική επαφή με τον άνδρα της, τον αποχαιρέτησε και μετά έστειλε στον εραστή της το sms, ειδοποιώντας τον πως έφυγε μόνος από το σπίτι για να προχωρήσει στη δολοφονία του.

  Πάντως, τα ερωτηματικά για την υπόθεση παραμένουν: Ισχύουν τα ερωτικά κίνητρα και για τους δυο; Ή μήπως συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια ένα σχεδιασμό ο οποίος διαμορφώθηκε από κοινού με την συνεργό του από πριν και περιλαμβάνει την φάση της σύλληψης και των δικαστηρίων;

  Ο δρόμος του χρήματος εξακολουθεί να έχει κομβικό ρόλο στην ιστορία. Για παράδειγμα, πώς ένας δημόσιος λειτουργός με μισθό 350 ευρώ περίπου μπορεί να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ για να στείλει στην ερωμένη του από την Βουλγαρία στην Ελλάδα προκειμένου να εκδώσει το διαζύγιο της; Σχετίζονται τα χρήματα αυτά με τα 30.000 ευρώ που είχε χάσει ο δολοφονημένος καρδιολόγος από το σπίτι του;

  Απομένει να δούμε, μετά την σημερινή κατάθεση του κατηγορουμένου και την αναμενόμενη αναβολή που θα ζητήσει η 38χρονη συνεργός, πως θα εξελιχθεί η υπόθεση.

  Πηγή πληροφοριών: anatolh.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα