Η πρόεδρος των αρχαιολόγων στον Realfm 97,8: Νίκη η χθεσινή αναβολή του ΚΑΣ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Σταματία Μαρκέτου μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή χαρακτήρισε ως νίκη των αρχαιολόγων την αναβολή της απόφασης του ΚΑΣ για το Ελληνικό. “Είναι μια νίκη του συλλόγου μας” τόνισε χαρακτηριστικά κ. Μαρκέτου.

“Η κήρυξη ενός αρχαιολογικού χώρου κάτι που έχει δαιμονοποιηθεί το τελευταίο διάστημα χωρίς λόγο, είναι κάτι που γίνεται, μια πρακτική πολύ συνηθισμένη που υπαγορεύεται από τις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου” είπε η πρόεδρος του ΣΕΑ και υπεραμύνθηκε του χαρακτηρισμού ως αρχαιολογικού χώρου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται από τον νόμο.

Η κ. Μαρκέτου απάντησε και στις κατηγορίες του Μεγάρου Μαξίμου για σκόπιμη κωλυσιεργία. “Δεν έχω να απαντήσω σ’ αυτό, παρά με το παράδειγμα το χθεσινό. Η σκόπιμη καθυστέρηση ήταν ότι πρέπει να φτάσουμε στο πάρα πέντε, δηλαδή μετά από μια αναβολή, μια διακοπή της συνεδρίασης του συμβουλίου και μια άλλη αναβολή, για να φτάσουμε σε αυτό που ζητούσαμε εμείς τρεις βδομάδες πριν; Το αυτονόητο;” επεσήμανε η κ. Μαρκέτου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ