Αγνώριστος από τις πλαστικές ο Παλαιοκώστας

Ίχνη του υπ’αριθμόν ένα Έλληνα καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα φέρεται ότι έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. σε χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με την Espresso, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό του διαβόητου δραπέτη φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις για το πού μπορεί να κρύβεται ο Έλληνας “φαντομάς”, που δραπέτευσε με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2009 από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικοί Ειδικών Υπηρεσιών που έχουν αναλάβει το έργο να “ξετρυπώσουν” τον Παλαιοκώστα εδώ και μήνες είχαν πληροφορίες πως ο κακοποιός έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Μάλιστα, αυτό έγινε έπειτα από την επιτυχημένη επέμβαση πλαστικής που έχει κάνει στο πρόσωπό του, προκειμένου να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του και να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμος.

Αυτή η αλλαγή του, δεν έμεινε για πολύ κρυφή από τις Αρχές, καθώς τον Οκτώβριο του 2013 κάμερα σε καφετέρια της Εθνικής Οδού “συνέλαβε” τον δραπέτη να παραγγέλνει καφέ και φαγητό. Αυτές οι φωτογραφίες έφτασαν στα χέρια της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα το νέο πρόσωπο του “φαντομά” να αποκαλυφθεί.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η ΕΛ.ΑΣ. αφού πρώτα διασταύρωσε τη βασιμότητα της πληροφορίας που ήθελε τον Παλαιοκώστα να έχει διαφύγει από τη χώρα, ενεργοποίησε το πληροφοριακό δίκτυο που διαθέτουν οι ελληνικές Αρχές στα Βαλκάνια, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό το δίκτυο εντόπισε τελικά τα ίχνη του δραπέτη σε κράτος της Βαλκανικής, και μάλιστα εκτιμάται πως στην ίδια χώρα βρίσκεται και η σύντροφος του Παλαιοκώστα μαζί με το παιδί τους.

Παράλληλα, η απόρρητη πληροφορία που διαβιβάστηκε στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ενδεχομένως ο Έλληνας “φαντομάς” έχει υποβληθεί σε καινούργια πλαστική επέμβαση, καθώς ίσως κατάλαβε ότι έχει αποκαλυφθεί η προηγούμενη εμφάνιση του.

Πλέον η ομάδα των ερευνητών, που ασχολείται με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα, πραγματοποιεί προσεκτικές ενέργειες για να φτάσει στα ίχνη του επικηρυγμένου αντί 1 εκατ. ευρώ δραπέτη, ώστε κατόπιν να περάσει σε άλλο στάδιο επιχείρησης. Συγκεκριμένα, η επόμενη κίνηση των Αρχών είναι η ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων για την παρουσία του φυγά, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η αποστολή κλιμακίου, προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Έλληνα καταζητούμενου.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ