Σε εξέλιξη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ρόδο

55 αγροτοδασικές φωτιές ξέσπασαν σε ένα 24ωρο. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες φωτιές έχει ως εξής:

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το βράδυ στις 21:40 στην Πυλαία Αλεξανδρούπολης, είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεση της επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στη θέση «Ανάληψη» Ταϋγέτου, στην τ.κ. Μαχαλά Μεσσηνίας, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεση της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, επίσης χθες, σε δασική έκταση στο Καρούσι Καλαβρύτων, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεση της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη Ζάκυνθο παραμένουν και επιχειρούν 48 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 18 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για το νησί της Ρόδου.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, τα νησιά Ικαρία, Σάμος, Χίος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ